Jonáš Bartoš
29. října 2012 • 20:17

Kamarád Kvitové Jágr: Na Šarapku vypálil míček rychlostí 136 km/hod

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nacpaná hala, hvězdná show a Jaromír Jágr. Ne, tentokrát to nebylo v hokejové extralize, hokejový mág bavil diváky na tenisové exhibici mezi Petrou Kvitovou a Marií Šarapovovou. Spolu s oštěpaři Janem Železným a Vítězslavem Veselým si vyzkoušel, jaké to je, podávat proti ruské krásce – tedy jen proti její figuríně. A nebyl by to Jágr, kdyby zase nebyl nejlepší: míček z jeho rakety letěl rychlostí 136 kilometrů v hodině.



Tenisové exhibice platí za akci, kde aktéři vedle herních kousků baví sebe i ostatní věcmi, které v ostrých zápasech nemohou použít. Zápasům vládne pohoda, klid, jednoduše pravý opak vypjatých řeží na turnajích.

Pražské klání divákům zpestřila trojice významných postav českého sportu. Trojnásobný olympijský vítěz v oštěpu Jan Železný, jeho svěřenec a mistr Evropy Vítězslav Veselý a hokejová legenda Jaromír Jágr.

Kladenská osmašedesátka, která během výluky NHL pobláznila v mateřském dresu hokejovou republiku, sklidila největší aplaus i během tenisové exhibice. Jágr se navíc stal i vítězem minisoutěže, kterou na kurtu organizátoři přichystali před zahájením hlavního programu.

Maria se opírá do servisu
Maria se opírá do servisu

O co šlo? Uprostřed jedné strany dvorce se objevila papírová podobizna Marie Šarapovové. Úkol slavné trojice byl jednoduchý – napálit podání proti ruské krasavici co největší rychlostí a nejlépe ji při tom trefit.

Do servisu se opírá hokejová legendaFoto Jaroslav Legner (Sport)

Jako první šel na řadu nejmladší aktér, oštěpař Veselý. „Šarapku“ jednou ze dvou pokusů odraženým míčkem lízl, až se poroučela k zemi, a jeho nejrychlejší pokus měřil 122 km/h. Po něm vzal raketu do ruky Veselého trenér, atletická legenda Jan Železný.

Jágr myslel, že bude mít servis rychlejší

Pokusy „Plechovky“, jak se Železnému přezdívá, mířily opět mimo, nejrychlejší míček letěl 121 km/h.

Poslední šel na řadu Jágr, který umístil jeden míček do kurtu, druhý mu přelétl koncovou čáru, ale jeho servis byl nejrychlejší: 136 km/hod.

"Myslel jsem, že servis budu mít rychlejší," usmívala se kladenská hvězda. "Když holky podávají přes dvě stě kilometrů v hodině... Klobouk dolů," pokyvoval hlavou Jágr, který je s Petrou Kvitovou kamarád.

Ale rady si prý od světové tenisové osmičky dávat nenechává. "To je zbytečný, mně je 40 let, já už se nezlepším," smál se Jaromír Jágr, který se také těší na finále Fed Cupu, ve kterém Češky o víkendu také v O2 Areně vyzvou Srbsko. "To bude skvělá záležitost," věří.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud