Pavel Novotný
29. března 2015 • 17:00

Sex a drogy? To je dávno pryč, prohlásil Gulbis. Na kurtu však hoří...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdy neměl nouzi o peníze. Zámožný otec Ernestsa Gulbise platí v Lotyšsku za jednoho z nejvýznamnějších obchodníků v zemi. Ideální podmínky pro tenisovou kariéru však šestadvacetiletý tenista ani zdaleka nevyužívá. "Budu světovou jedničkou," prohlásil šestnáctý hráč světa. Současné výsledky však vypovídají zcela o něčem jiném.



Před necelým rokem si Gulbis zahrál semifinále French Open, kde cestou vyřadil i Tomáše Berdycha. Rozjetého Lotyše zastavil až Novak Djokovič. "Semifinále mi nestačí, jsem závislý na úspěchu," prohlásil tehdy.

Co by teď za podobný výsledek dal. Od začátku roku totiž sehrál sedm utkání s těžko uvěřitelnou bilancí 1:7. Hned na prvním soupeři skončil postupně v Aucklandu, na Australian Open, v Rotterdamu, Marseille, Dubaji i Maimi.

Jen v Indian Wells prošel do třetího kola (v prvním kole měl volný los), to však bylo jeho maximum. Díky volnému losu se dostal i do druhého kola probíhajícího turnaje v Miami, to však také byla jeho konečná.  Jediným tenistou, kterého dokázal Gulbis v letošním roce porazit, tak zůstává 94. hráč světa Daniel Gimero-Travel v druhém kole "pátého grandslamu".

Mašiny na peníze

Prostořeký tenista se v minulosti několikrát opřel i do současných hvězd světového tenisu.  "Federer, Nadal a spol.? Jste jen mašiny na vydělávání peněz, jste nudní, nemáte vlastní názor," několikrát častoval šlechtu bílého sportu Lotyš.

A života si lotyšský tenista užíval s plnou parádou. "Dřív se můj svět točil okolo sexu, drog, nočního života. Teď už je to ale jinak. Dnes dřu a dřu. Bez úlevy. To je ten rozdíl," říkal tenista.

Ovšem ani dnes se netají tím, že rád svými názory provokuje. "Už několikrát jsem o Nadalovi a dalších říkal, že se chovají pořád stejně podle zajetých kolejí. Nechci být jako oni, chci být jiný."

Alespoň výsledkově by však horkokrevný tenista své kritizované kolegy napodobil.  

Gulbisovy výsledky v roce 2015
TURNAJ KOLO SOUPEŘ
Auckland 1. kolo Jiří Veselý 2:6, 6:3, 1:6
Australian Open 1. kolo Thanasi Kokkinakis 7:5, 0:6, 6:1, 6:7, 6:8
Rotterdam 1. kolo Dominic Thiem
Marseille 1. kolo Jeremy Chardy 3:6, 4:6
Dubaj 1. kolo Denis Istomin 5:7, 2:6
Indian Wells 3. kolo Adrian Mannarino 4:6, 4:6
Miami 2. kolo Juan Mónaco 2:6, 4:6

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud