22. května 2015 • 10:13

Kvalifikační rekord na French Open: 27:25 v rozhodujícím setu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský tenista Andrea Arnaboldi se v kvalifikaci French Open zapsal do historie turnaje vítězstvím v rekordně dlouhém zápase s domácím Pierrem-Huguesem Herbertem, duel rozdělený do dvou dnů vyhrál za čtyři a půl hodiny 6:4, 3:6 a 27:25. Nejvíce gamů v rozhodujícím setu dosud odehráli na pařížském grandslamu Daniel Nestor s Thierrym Guardiolou v roce 1996, kanadský tenista tehdy v kvalifikaci vyhrál 4:6, 6:3, 22:20.



Rekord podle odehraného času drží Japonka Kurumi Naraová, která si v roce 2010 vybojovala postup do hlavní soutěže poté, co porazila Rumunku Monicu Niculescuovou za čtyři hodiny a 42 minut 4:6, 7:6 a 10:8.

Maratonský duel tenisté rozehráli už ve středu a po úvodních dvou setech, které odehráli za zhruba hodinu a čtvrt, přišla ke slovu rozhodující sada, v níž se na grandslamech nehraje tie-break. Za stavu 15:15 musel být zápas kvůli pokročilé hodině přerušen a tenisté se na kurt vrátili ve čtvrtek.

Svá podání si oba hráči drželi až do 52. gamu, v němž Herbert zaváhal a Arnaboldi po třech hodinách a 17 minutách hry ve třetím setu proměnil první mečbol.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud