30. ledna 2019 • 15:08

Jízda Kvitové! V Petrohradu zvládla Azarenkovou, ustála i krizi

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Petra Kvitová pokračuje po finálové účasti na Australian Open dál v povedených výkonech. Na tvrdém povrchu v Petrohradu vyrazila za obhajobou, když porazila ve 2. kole Bělorusku Viktorii Azarenkovou 6:2, 7:6 a postoupila do čtvrtfinále. V něm se utká buď s Ruskou Veronikou Kudermetovovou, nebo Chorvatkou Donnou Vekičovou.



Světová dvojka měla zápas dlouho pod kontrolou. Sice v úvodu dvakrát ztratila servis, ale od stavu 1:2 vyhrála nad bývalou světovou jedničkou Azarenkovou osm her v řadě. Celkově získala deset z následujících 11 gamů a za stavu 5:1 ve druhé sadě měla mečbol.

O možnost ukončení zápasu se připravila dvojchybou, vypadla z rytmu a z jasného setu se stalo drama. Azarenková srovnala na 5:5 a Kvitová byla ráda, že se hrál tie-break, v kterém si pomohla returnem. Půl hodiny po prvním mečbolu měla další a nakonec využila díky přesnému bekhendu do rohu třetí mečbol.

"Byla to nuda, proto jste zápas natáhla?" ptal se moderátor Kvitové na kurtu. "To opravdu ne," řekla Kvitová a pokračovala: "Nevím, proč jsem udělala dvojchybu. Chtěla jsem to ukončit dřív, ale zvládla jsem v tie-breaku a jsem ráda."

Kvitová v sobotu prohrála ve finále grandslamového Australian Open. V pondělí přiletěla na pár hodin do Prahy a v Petrohradu je od úterý. "Až před zápasem jsem si při rozehrávce vyzkoušela kurt a cítím se tady dobře," řekla česká tenistka.

Ve čtvrtfinále Kvitová, která je v Rusku bez trenéra, narazí buď na osmou nasazenou Donnu Vekičovou z Chorvatska, nebo na domácí Veroniku Kuděrmětovovou, která se do soutěže dostala až jako "lucky loser". Bez boje do čtvrtfinále prošla Ruska Darja Kasatkinová, neboť její slavná krajanka Maria Šarapovová odstoupila kvůli zranění ramena.

Výsledky tenisového turnaje žen v Petrohradu

Dvouhra - 1. kolo:

Alexandrovová (Rus.) - Boulterová (Brit.) 7:5, 4:6, 6:1

2. kolo:

Kvitová (1-ČR) - Azarenková (Běl.) 6:2, 7:6 (7:3)
Kasatkinová (3-Rus.) - Šarapovová (Rus.) bez boje

Nejbližší program Kvitové? Fed Cup vynechá, v Petrohradu chce obhájit titul
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud