21. března 2019 • 12:15

Sestra Ósakaové je 338. na světě! Jedničku porážela ještě před šesti lety

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší pozornost na ženských tenisových turnajích přitahují většinou ze sourozeneckých dvojic Serena a Venus Williamsovy, v Miami jim ale zdatně konkurují sestry Ósakaovy. Aktuální světovou jedničku Naomi na prestižním turnaji poprvé doplňuje její starší a prakticky neznámá sestra Mari, jež dostala volnou kartu od pořadatelů.



Pro japonské sestry představuje start na Miami Open návrat do dětství. Rodačky z Ósaky totiž po přestěhování do USA vyrůstaly jen několik kilometrů od současného dějiště turnaje a trénovaly na dohled Hard Rock Stadium, kam se letos turnaj přestěhoval z Key Biscayne.

Zatímco jednadvacetiletá Naomi je aktuálně hvězdou největší velikosti, její o rok starší sestře patří 338. místo na světovém žebříčku a v Miami si odbude debut na WTA Tour. V prvním kole se utká s další držitelkou volné karty Whitney Osuigweovou z USA.

"Je to trochu divné, že musím radit své starší sestře, ale když ona dělá hrozné nováčkovské chyby," dělala si ze sestry legraci Naomi, jež vyhrála dva poslední grandslamy US Open a Australian Open. "Třeba včera celý den pršelo, ale ona sem přišla v jedenáct dopoledne a měla hrát až čtvrtý zápas v pořadí. 'Co tu děláš?' ptala jsem se jí. O takových věcech s ní musím mluvit," smála se slavnější Ósakaová.

Ačkoli nyní je Naomi z obou sester jasně lepší, vždy to tak nebylo. "Až někdy do mých patnácti mi dávala pořád kanáry, bylo to děsné. Myslím, že ve vzájemné bilanci má tak o milion výher víc," pokračovala světová jednička v odlehčeném duchu.

Další vzájemný duel v Miami sestry přidají jen stěží, neboť jsou v opačné straně pavouka a střetly by se teoreticky až ve finále. I tak si ale vzájemnou přítomnost užívají. "Je to fajn, protože si můžete poradit, zvlášť když znáte soupeře toho druhého. Je hezké být tu s ní, protože většinou hrajeme jiné turnaje. Já nerada mluvím s mnoha lidmi, ona je v tomhle ohledu příjemnější," dodala plachá tenisová hvězda Naomi Ósakaová, jež do turnaje vstoupí až v druhém kole.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud