19. července 2020 • 19:30

Finále opět nevyšlo. Kvitová v hangáru na letišti podlehla Sevastovové

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová ani druhé finále na exhibicích v Berlíně nevyhrála. Na tvrdém povrchu v hangáru bývalého letiště Tempelhof třicetiletá Češka podlehla Lotyšce Anastasiji Sevastovové po bitvě 6:3, 3:6 a 5:10.



Světová dvanáctka Kvitová dnes odehrála druhé berlínské finále během tří dnů. V pátek nestačila rovněž v super tie-breaku na Elinu Svitolinovou z Ukrajiny. Také druhý souboj o první mezinárodní „koronavirovou“ trofej přitom začala lépe, ale vedení 1:0 na sety neudržela.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka ztratila druhou setu poté, co v osmém gamu neudržela servis. Jediný brejkbol v setu Lotyška využila. V tie-breaku už Kvitová neustále dotahovala a stačila už jen odvrátit dva mečboly.

Petra Kvitová na exhibici v Berlíně
Petra Kvitová na exhibici v Berlíně

„Petra je skvělá hráčka. Hrála hodně rychle. Čekala jsem na šanci a ta ve druhém setu přišla. V něm jsem také výrazně lépe podávala. Bylo to jen o pár bodech,“ řekla Sevastovová v televizním rozhovoru.

Kvitová na konci května ovládla podnik O pohár prezidenta ČTS v pražské Stromovce, pak ji sužovaly problémy s předloktím. Úvodní turnaj v Berlíně začala na oblíbené trávě, pak tenistky vyhnal déšť do Tempelhofu.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud