20. května 2021 • 13:10

Siniaková jede! Vyřídila favoritku a v Itálii si zahraje semifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Kateřina Siniaková se skoro po dvou letech dostala ve dvouhře do semifinále turnaje na okruhu WTA. Na antuce v Parmě navázala na výhru z druhého kola nad bývalou světovou jedničkou Serenou Williamsovou a ve čtvrtfinále porazila osmou nasazenou Caroline Garciaovou z Francie 7:5 a 6:1.



První set byl jako na houpačce. Obě hráčky střídaly skvělé momenty s chybami. Siniaková ztratila servis na 1:2, ale otočila na 4:2. O další tři hry přišla, ale za stavu 4:5 nenechala bývalou světovou čtyřku Garciaovou dopodávat. V koncovce držela míče ve hře a po autu Francouzky získala první set po hodině a třech minutách.

„První set byl klíčem,“ řekla Siniaková po utkání v rozhovoru na dvorci. „Od začátku jsem necítila svoji hru a bylo to těžké. Ona hraje agresivně a jsem opravdu ráda, že jsem to vybojovala,“ řekla pětadvacetiletá Češka, aktuálně 68. hráčka dvouhry.

Ve druhé sadě si Siniaková mnohem více věřila a stejně jako proti Williamsové dominovala. Dobře bránila a přidala v důležitých okamžicích i vítězné míče. „Doufám, že budu v těchto výkonech tady pokračovat,“ přála si světová deblová osmička.

Mezi nejlepší čtyři ve dvouhře na WTA Tour se dostala poprvé od turnaje v Bronxu v srpnu 2019. O své šesté finále v singlu a první od ledna 2018 (Šen-čen) bude hrát s vítězkou souboje Američanek mezi Cori Gauffovou a Amandou Anisimovovou.

Tenisový turnaj žen v Parmě (antuka, dotace 189 708 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Siniaková (ČR)
- Garciaová (8-Fr.) 7:5, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud