27. května 2021 • 17:02

Krejčíková zdolala Alexandrovovou, zahraje si druhé letošní semifinále

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Barbora Krejčíková porazila na antukovém turnaji ve Štrasburku Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou 7:6, 6:1 a letos podruhé postoupila do semifinále dvouhry na okruhu WTA. Pátá nasazená česká reprezentantka zdolala turnajovou trojku ve čtvrtém vzájemném zápase poprvé.



„Mám z toho radost. Hrála jsem velmi dobře a mám dojem, že se s každým zápasem zlepšuju. Jsem ráda, že si zahraju další. Je to perfektní a je úžasné vidět v ochozech diváky,“ řekla na kurtu Krejčíková, jež se opět do zápasu dostávala pomaleji. V úvodním gamu odvrátila dva brejkboly, ve třetím už podání neudržela.

Na rozdíl od předchozího zápasu s domácí Caroline Garciaovou dokázala skóre otočit ještě v prvním setu, který nakonec dotáhla do tie-breaku. V něm zvítězila 7:4 a ve druhé sadě dál těžila z nevynucených chyb soupeřky. Od stavu 1:1 získala pět gamů v řadě a duel po hodině a 41 minutách ukončila hned při prvním mečbolu.

„Nejdřív si užiju postup, zregeneruju, možná se chvilku kouknu na další zápas a pak s trenérem vymyslíme plány na příště,“ uvedla elitní deblistka. Čtvrtfinále dvouhry si letos zahrála potřetí, naposledy v březnu v Dubaji, kde došla až do finále.

Semifinálovou účastí si Krejčíková znovu vylepší své maximum v žebříčku dvouhry, v němž jí momentálně patří 38. místo. O postup do finále se utká s vítězkou duelu mezi Arantxou Rusovou z Nizozemska a Jule Niemeierovou z Německa.

Tenisový turnaj žen ve Štrasburku (antuka, dotace 189.708 eur):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Krejčíková (5-ČR)
- Alexandrovová (3-Rus.) 7:6 (7:4), 6:1
Linetteová (8-Pol.) - Putincevová (4-Kaz.) 6:3, 6:3
Cirsteaová (Rum.) - Čang Šuaj (6-Čína) 6:2, 6:1
Niemeierová (Něm.) - Rogersová (7-USA) 6:4, 7:6 (8:6)
Niemeierová (Něm.) - Rusová (Niz.) 6:4, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud