13. listopadu 2023 • 22:55

Alcarazovi nevyšel debut na Turnaji mistrů, nečekaně prohrál se Zverevem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý tenista Alexander Zverev vstoupil do Turnaje mistrů nečekanou výhrou nad Španělem Carlosem Alcarazem. Olympijský vítěz z Tokia zdolal na úvod Červené skupiny světovou dvojku a úřadujícího wimbledonského šampiona za dvě a půl hodiny 6:7, 6:3, 6:4.



Vítěz Turnaje mistrů z let 2018 a 2021 tak Alcarazovi pokazil debut na akci pro osmičku nejlepších tenistů sezony. Jeho dalším soupeřem v Turíně bude světová trojka Daniil Medveděv, který v ruském duelu porazil Andreje Rubljova 6:4, 6:2.

Zverev se proti Alcarazovi od počátku mohl spolehnout na svůj servis a jedinou slabou chvilku předvedl v šestém gamu, kdy čistou hrou přišel o podání. V závěru setu sice odvrátil tři setboly, nakonec o něj ale v tie-breaku stejně přišel. V dalších dvou sadách už byl sedmý hráč světového žebříčku na servisu bezchybný a ve třetím letošním vzájemném duelu poprvé zvítězil.

Medveděv krajana od počátku tlačil a po vyrovnaném úvodu využil v sedmém gamu svůj pátý brejkbol. Sám pak sedm šancí Rubljova na opětovné vyrovnání odvrátil a na čtvrtý pokus získal po necelé hodině hry úvodní set. Ve druhém už měl situaci na kurtu pod kontrolou a častěji chybujícího soupeře jasně přehrál. Rubljova porazil i ve třetím letošním vzájemném utkání.

Tenisový Turnaj mistrů v Turíně (tvrdý povrch, dotace 15 milionů dolarů):

Dvouhra:
Červená skupina:
Zverev (7-Něm.) - Alcaraz (2-Šp.) 6:7 (3:7), 6:3, 6:4
Medveděv (3-Rus.) - Rubljov (5-Rus.) 6:4, 6:2.

Čtyřhra:
Červená skupina:
Koolhof, N. Skupski (2-Niz./Brit.) - Hijikata, Kubler (8-Austr.) 6:3, 6:4,
Ram, Salisbury (6-USA/Brit.) - Bopanna, Ebden (3-Indie/Austr.) 6:3, 6:4

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud