Jan Jaroch
19. března 2024 • 17:40

Šok na druhou. Přítel Sabalenkové (†42) prý spáchal sebevraždu

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Za nejšťastnější den v životě označila Aryna Sabalenková ten, kdy potkala svého přítele, o sedmnáct let staršího Konstantina Kolcova. Dnes ho oplakává. Bývalý hokejista Pittsburghu náhle zemřel, když světovou dvojku doprovázel na turnaji v Miami. Tamní policie informovala, že bývalý hokejista zemřel půl hodiny po půlnoci z pondělí na úterý poté, co skočil z balkonu. Vyšetřovatelé konstatovali, že jde o sebevraždu a nic nenasvědčuje cizímu zavinění. Sabalenková se podle serveru Tennis Channel i přes osobní tragédii chystá v Miami hrát.



Ještě koncem ledna aplaudoval Konstantin Kolcov své milé Aryně Sabalenkové přímo v Melbourne, kde svalnatá Běloruska po dominantním představení obhájila bez ztráty setu titul z Australian Open.

Při děkovací řeči pak vzpomínala na tátu, její největší sportovní motivaci. Oba si vytyčili za cíl, aby dokázala v pětadvaceti vyhrát alespoň dva grandslamy. V poslední možné chvíli to zvládla a pak se zarudlýma očima zmínila otce Sergeje, jenž ji přivedl k tenisu a který před pěti lety náhle zemřel ve věku 43 let. „Tak moc jsem si přála k uctění jeho památky vyhrát grandslam,“ vyznala se v dokumentární sérii Break Point.

Teď měla dva grandslamy a po boku přítele, s kterým se seznámila v roce 2021. I vztahu s bývalým sportovcem přičítala fakt, že dokázala po letech strádání prorazit na turnajích velké čtyřky. Chodili spolu tři roky a svou lásku netajili. Instagramový účet zásobovala Sabalenková společnými fotkami i vyznáními lásky. Ještě letos 8. března na Mezinárodní den žen zveřejnil Kolcov na sociálních sítích sérii fotografií své milé a vzkaz: „Všechno nejlepší k svátku, lásko. Šíleně tě miluji.“ Tenistka dobře vycházela i se třemi syny svého přítele, které má z prvního manželství.

Konstantin Kolcov na lavičce běloruské reprezentace, kde jeden čas působil jako hlavní kouč
Konstantin Kolcov na lavičce běloruské reprezentace, kde jeden čas působil jako hlavní kouč

Pak se stala tragédie, když se Sabalenková připravovala na turnaj v Miami, kam ji přiletěl Kolcov podpořit.

Kolcov se představil na dvou olympiádách a je jedním z patnácti Bělorusů, kteří to dotáhli až do NHL. Za Pittsburgh Penguins nastoupil hbitý útočník v letech 2002 až 2006 dohromady k 144 utkáním. Svou kariéru ale spojil především s Ufou, s níž získal dva ruské tituly a kde poslední sezony dělal asistenta trenéra.

„S hlubokým zármutkem oznamujeme, že zemřel trenér Salavatu Julajev Konstantin Kolcov. Byl to silný a veselý člověk, kterého měli rádi a vážili si ho hráči, kolegové i fanoušci,“ stojí v prohlášení ruského klubu. „Konstantin Jevgeněvič se navždy zapsal do historie našeho klubu. Kolcov vyhrál jako člen Salavatu Julajev mistrovství Ruska a Gagarinův pohár a odvedl skvělou práci v trenérském štábu týmu. Nechť odpočívá v pokoji,“ rozloučil se klub z Ufy, k jehož stadionu přicházejí fanoušci s květinami a zapalují svíčky za zesnulou hvězdu.

Světová dvojka Sabalenková má v letošní sezoně bilanci 13 vítězství a 3 porážky. Po triumfu na Australian Open vypadla hned v úvodním zápase v Dubaji a naposledy v Indian Wells ztroskotala v osmifinále na Američance Emmě Navarrové.

V Miami opět patří mezi favoritky a k úvodnímu utkání má nastoupit v pátek. Po zprávě o smrti jejího přítele ale pořadatelé vyškrtli její jméno z tréninkového programu na úterý a ze sociálních sítí stáhli zprávy o její účasti na turnaji. Podle posledních zpráv by se měla na turnaji představit, nebude však poskytovat pozápasové rozhovory.

Vstoupit do diskuse
3

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud