11. května 2016 • 09:42

Velký comeback! Střelec Bakoš končí v Liberci a vrací se do Plzně

Autor: hyp, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to hotová věc. Útočník Marek Bakoš končí v Liberci a po roce a půl se vrací do Plzně. Comeback sice podpisem ještě stvrzen není, oficiálně ho tedy nikdo nepotvrdil, ovšem podle informací deníku Sport si útočník s mistrovským klubem již definitivně plácl. Angažmá v otálejícím Slovanu neprodlouží.



Za Viktorii nastřílel v české lize celkem čtyřicet čtyři branek a gólový účet ve Štruncových sadech může vylepšit. Třiatřicetiletý Marek Bakoš se podle informací Sportu v létě vrátí do Plzně, odkud před rokem a půl zamířil do Slovanu. 

S novopečenými mistry má po skončení sezony podepsat dvouletou smlouvu. Právě její délka měla být klíčová při jeho rozhodování o dalším působišti. Šéf Liberce Ludvík Karl mu totiž nakonec předložil kontrakt jen na jednu sezonu, navíc s jeho prodloužením váhal celé jaro. 

„Fanoušci v Plzni ho pořád milují. Líbil by se mi moc. Charakterem i kvalitou. Čistý vítězný typ a srdcař, který bez uražení zastane pozici dvanáctého hráče,“ řekl pro MF Dnes v minulém týdnu generální manažer Plzně Adolf Šádek. 

Liberec - Brno: Bakoš přidává dvanáctý gól v sezoně, Liberec vede 3:2
Video se připravuje ...

Pozice žolíka ho ve Viktorii vedle útočníka Michala Ďuriše pravděpodobně čeká. V uvažování zkušeného hráče to mělo sehrát významnou roli, neboť pod Ještědem by měl téměř pozici útočníka číslo jedna jistou. Ovšem váhání severočeského klubu s udržením si svého nejlepšího kanonýra ve spojitosti s kratší délkou kontraktu převážily plusy a minusy na stranu západočeského klubu. 

„Nebudeme to řešit přes média, to jsou věci, které probíhají mezi vedením Slovanu Liberec a mnou,“ odpověděl po výhře 4:2 nad Brnem v předminulém kole Marek Bakoš na otázku, zda je zádrhel prodloužení smlouvy u Nisy v její délce. 

„Pokud bych se nedohodl na dalším působení v Liberci, můžeme se bavit s jinými kluby, ale v prvé řadě se bavím s Libercem. Těžko se mi k tomu vyjadřuje, určitě se to uzavře do konce sezony,“ dodal ještě nejlepší střelec Slovanu. V jeho dresu už ale v příští sezoně pokračovat nebude… 

Z Plzně zřejmě naopak odejde Jan Holenda, s příchodem Bakoše padla i varianta s útočníkem Jakubem Řezníčkem. „I když svůj temperament zkrotil a má skvělou sezonu, je to pro mě vysoce rizikový artikl. Nechci ohrozit chemii, kterou mám v kabině. A navíc Ďuriš odejít nemusí, a jak by pak Řezníček kousal, že není číslo jedna?“ řekl Šádek. 

Bakoš je v případě setrvání slovenského reprezentanta Ďuriše v Plzni s touto pozicí smířený, i proto se vrací právě on. 

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Bakoš dal první hattrick kariéry – a hned jím rozhodl derby
Video se připravuje ...

Moje jedenáctka: Bakoš volí talent z Liberce a zkušenost z Plzně
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud