13. srpna 2016 • 04:58

Plzni vyšly změny. Na lavičku musel Kolář, v útoku řádilo slovenské duo

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Roman Pivarník ukázal, že se změn nebojí. Viktoria Plzeň totiž nevstoupila do ePojisteni.cz ligy povedenými výkony a po domácí remíze s Bohemians 1905 si náročný kouč řekl dost. Pro utkání v Příbrami se tak udála v sestavě mistra malá revoluce. Změnilo se navíc i rozestavení. Výsledek? Jasná výhra 3:0.



Trenér Pivarník předvedl už v prvním ligovém zápase nové sezony, že není žádná „konzerva“. Když to Plzni v Jihlavě nešlo, přešel pro druhý poločas na rozestavení 3-5-2. A favorit zápas otočil. „Byli jsme překvapení,“ přiznávali sami hráči.

Proti Bohemians se zkušený kouč vrátil k plzeňské klasice 4-2-3-1, ale ta úspěch nepřinesla. Hlavně pohled na trápícího se ofenzivního středopolaře Daniela Koláře byl do nebe volající. Viděl to i Pivarník.

Proto Kolář sledoval utkání v Příbrami pouze z lavičky. Nebyl ovšem zdaleka sám, koho se Pivarníkovy změny dotkly. Ze základu vypadli také obránci Jan Baránek a Radim Řezník, záložníci Patrik Hrošovský a Milan Petržela a útočník Michael Krmenčík.

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Plzeň 0:3. Výhru mistra řídil Bakoš
Video se připravuje ...

Naopak v základní sestavě se poprvé objevil záložník Jakub Hromada a také navrátilec Marek Bakoš. Ten vytvořil slovenské útočné duo s Michalem Ďurišem. Pivarník totiž odpustil od tradičního systému 4-2-3-1 a zvolil rozestavení se dvěma hroty.

Vyplatilo se. Bakoš proměnil penaltu a navíc přidal asistenci na gól Jana Kovaříka. Trefil se také Ďuriš. „Určitě to byl náš nejlepší výkon v sezoně. Jsem rád, že jsme vyhráli a dali tři góly,“ těšilo Pivarníka.

Řekli jsme si nějaké věci po zápase s Bohemkou. Měli jsme čas pracovat na zrychlení hry a tím jsme se i prezentovali,“ pokračoval plzeňský kouč. „Do ideálu to má ale ještě hodně daleko,“ dodal v zápětí, aby zabránil sebemenšímu uspokojení.

Góly Plzně proti Příbrami:

Příbram - Plzeň: Ofsajd? Ne, penalta! Proměnil ji Bakoš a Plzeň vede 1:0
Video se připravuje ...

Příbram - Plzeň: Kopicův roh prodloužil hlavou Ďuriš až do brány. 2:0
Video se připravuje ...

Příbram - Plzeň: Míč prošel celou šestnáctkou až ke Kovaříkovi a Plzeň vede 3:0
Video se připravuje ...

Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník slavil vítězství v Příbrami s hráči
Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník slavil vítězství v Příbrami s hráči

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud