6. listopadu 2016 • 10:18

Boj kamarádů. Je to pikantní, říká Trpišovský o duelu s Holoubkem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V prvé řadě jde o tři body, samozřejmě, ale přeneseně se hraje i o Spartu. Kouč Liberce Jindřich Trpišovský jde (15.00, iSport.cz, O2 TV Sport) proti svému kamarádovi a dočasnému trenérovi Letenských Davidu Holoubkovi. Vítěz může posílit svou pozici při zimním výběru hlavního kouče Sparty. „Určitým způsobem je tento souboj opravdu pikantní,“ řekl Trpišovský.



Je tomu na den přesně měsíc, co šéf Slovanu Ludvík Karl odmítl kouče Jindřicha Trpišovského pustit do Sparty. Ta však o progresivního trenéra stále usiluje a v zimní pauze by mělo pokračovat jednání. Reálná tak zůstala varianta, že by se na Letnou přesunul. Proto dnes libereckého trenéra čeká hned z několika důvodů mimořádně specifický zápas.

Jak ho v této situaci prožívá? „Přiznám se, že to uvidím až v neděli v jeho průběhu. V tuto chvíli to však až tak neberu, připravujeme se spíše na způsob hry soupeře a na její hráče, takže to ani nevnímám tak, že je to Sparta jako taková,“ odpověděl Jindřich Trpišovský.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Příbram 4:0. Rozhodl Lafatův hattrick a Hruškův kiks
Video se připravuje ...

Jenže nenechme se ošálit. Pro 40letého experta je zápas s nejslavnějším českým klubem nadmíru prestižní. „Spartu bere jinak, je to pro něj ten top zápas, takže už minulou sezonu bylo utkání jara a podzimu právě to se Spartou,“ prozradil kapitán Slovanu Lukáš Pokorný, který s parťáky před rokem pražský tým na podzim porazil doma v lize i v domácím poháru.

„V tuto chvíli to však osobně vůbec neberu. Máme dost svých starostí se sestavou a zraněními a chceme za každou cenu vyhrát. Naše postavení v tabulce není dobré a musíme to vylepšit, protože po podzimu bychom se chtěli dostat alespoň na dvacet bodů,“ dodal žádaný expert, který zatím na podzim nasbíral jen třináct bodů a v Evropské lize dokonce jen jeden.

A tím jsme se dostali k další rovině dnešního šlágru mezi dvěma českými zástupci v pohárové Evropě. Jindřich Trpišovský sice zůstává hlavním favoritem na post hlavního trenéra Sparty, ale podle informací Sportu její zájem o trenérskou kometu po posledních nevalných výsledcích poněkud ochladl.

Samozřejmě, na Letné by byli naivkové, kdyby se rozhodovali podle jednoho zápasu, v potaz je třeba brát i objektivní příčiny libereckého postavení, jako jsou zranění, jenže dnešní výsledek může vedení Sparty nalomit. Ostatně se nabízí otázka, proč by klub v případě dnešního triumfu dočasného kouče Davida Holoubka měl vůbec na jeho místo poraženého Trpišovského brát... Zde je vhodné připomenout, že Letenští U Nisy nevyhráli od jara 2012 a případné vítězství by tak mohlo pozici Holoubka posílit. Takže dnešní duel lze vnímat i jako trenérský souboj o prestižní místo.

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Liberec 2:1. Latka si dal rychlý vlastňák
Video se připravuje ...

„Je mi to jasné. Byl jsem také fanoušek a vím, jak to lidé zvenku vnímají a že tento souboj je určitým způsobem opravdu pikantní, ale v tuto chvíli tady kopeme za svůj tým, chceme vyhrát a nic jiného nás nezajímá, přestože víme, že hrajeme s těžkým soupeřem,“ poznamenal Trpišovský, jenž svého „konkurenta“ a dnešního soupeře velmi dobře zná.

„Působili jsme spolu na Spartě a dva roky jsme byli dokonce i v jedné trenérské kabině. A v kontaktu jsme zůstali i potom a vídali jsme se v soukromém životě. Dokonce jsme spolu o této situaci i několikrát mluvili,“ usměje se Trpišovský.

A co trenér David Holoubek? „Já to takhle vůbec necítím. Jindra je můj kamarád a přeji mu úspěch. Jen v neděli bych ho rád porazil,“ uzavřel trenér Sparty, který kdysi odmítl jít dělat Trpišovskému asistenta do Viktorie Žižkov. I kvůli tomu se dnes mohou utkat jako soupeři. O tři body, ale přeneseně i o Spartu.

Zaskakující kouč Sparty David Holoubek v domácí premiéře v Evropské lize s Interem Milán
Zaskakující kouč Sparty David Holoubek v domácí premiéře v Evropské lize s Interem Milán

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud