22. prosince 2016 • 16:18

Rošáda ve Slavii. Berkovce půjčí Bohemians, přichází dvojka Kovář

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednička se nemění, ve Slavii mění brankáře, který by měl krýt záda Jiřímu Pavlenkovi. Přichází Přemysl Kovář, který naposledy chytal v bulharské fotbalové lize za Černo More Varna. S pražským klubem podepsal smlouvu do konce roku 2019. Další gólman Martin Berkovec naopak odejde z Edenu na hostování do Bohemians 1905. Slavia, která je po podzimu v lize druhá za Plzní, o tom informovala na svém webu.



Jednatřicetiletý Kovář je odchovancem Slovácka, v ročníku 2006/07 hostoval v třetiligové řecké Lamii. V roce 2010 přestoupil do Liberce, kde se o tři roky později stal jedničkou a měl významný podíl na třetím místě v lize. Zahrál si také v základní skupině Evropské ligy a před sezonu 2014/15 odešel do Izraele, kde rok a půl chytal za Hapoel Haifa.

"Nabídka Slavie se neodmítá. Budu chtít udělat maximum pro to, abychom jako tým na konci slavili. Slavia je hladová po úspěchu a to mě přesvědčilo," uvedl Kovář.

Generální ředitel Slavie Martin Krob ho označil za kvalitního a zkušeného gólmana. "Má za sebou úspěšná angažmá v zahraničí a nyní přichází do Slavie, aby kryl záda reprezentačnímu gólmanovi. Věřím, že se mu v Edenu bude dařit," řekl Krob.

Chytání už mi chybí, řekl Berkovec

<br />Berkovec bude podruhé v kariéře hostovat v Bohemians 1905, kde stráví jarní část sezony. Sedmadvacetiletý gólman přichází jako náhrada za Slováka Viktora Budinského, kterého si z hostování předčasně stáhla Sparta.

Berkovec na podzim zasáhl do dvou ligových zápasů, jinak kryl záda Pavlenkovi. Rodák z Mariánských Lázní už v Bohemians působil v ročníku 2013/14, během kterého odchytal 26 utkání, mužstvu výrazně pomohl k záchraně a stal se oblíbencem fanoušků.

"Musím říct, že se těším na fanoušky i do brány. Ve Slavii jsem teď nechytal skoro vůbec a už mi to chybí. Zatím bych si nedokázal představit, že bych šel z hostování ze Slavie někam jinam než do Bohemky, protože tady to znám a je mi tady příjemně," řekl pro web Bohemians Berkovec, který má v nejvyšší soutěži celkem na kontě 72 startů.

Ligový podzim v 60 sekundách: Slavia Praha
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud