5. února 2017 • 17:50

Plzeň - Dacia Kišiněv 4:1. Mistr stále bez porážky, prosadil se i Hájek

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Viktorie Plzeň na soustředění ve španělském Benidormu porazili Dacii Kišiněv 4:1. Proti moldavskému soupeři se prosadili Milan Petržrla, Lukkáš Hájek, Tomáš Poznar a Jakub Hromada. Západočeši tak v přípravném období zatím ani jednou neprohráli.



Plzeň proti čtvrtému týmu moldavské ligy udeřila velmi brzy, přízemní střelou se už v 6. minutě prosadil Milan Petržela. V 56. minutě zvýšila zimní posila stoper Tomáš Hájek, který dorazil míč do sítě a připsal si první trefu v dresu Viktorie. Na 3:0 upravil jeho bývalý zlínský spoluhráč Tomáš Poznar a po soupeřově snížení pak přidal ještě čtvrtou trefu Jakub Hromada.

Plzeň tak v rámci zimní přípravy udržela neporazitelnost. Na druhém soustředění ve Španělsku předtím remizovala s CSKA Moskva 0:0 a ve středu ji čeká souboj s dánským Odense.

Plzni to zatím během zimní přípravy šlape. Obhájce českého ligového titulu odehrál šest zápasů, ani jednou neprohrál. Do zahájení jarní části sezony Západočeši odehrají dvě utkání. Ligu zahajují v sobotu 18. února domácím zápasem s Příbramí.

Skalp předního ruského klubu si připsala i pražská Dukla, která v Turecku porazila Těrek Groznyj 3:2. Teplice pak na závěr soustředění na Kypru zdolaly druhý tým bulharské ligy Levski Sofia krásným gólem Štěpána Vachouška z poslední minuty. 

Přípravné fotbalové utkání ve Španělsku:

Viktoria Plzeň - Dacia Kišiněv 4:1 (1:0)

Branky: 6. Petržela, 56. Hájek, 64. Poznar, 70. Hromada - 66. Kablaš.

Sestava Plzně: Sváček - Matějů (64. Řezník), Hubník (46. Hejda), Hájek, Janža (60. Limberský) - Petržela (60. Kopic), Hlavatý (64. Hromada), Hrošovský (84. Pihrt), Zeman (60. Kovařík) - Ivanschitz (64. Hořava) - Bakoš (60. Poznar). Trenér: Pivarník.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud