14. března 2017 • 17:00

Odpovědnost za krizi ve Spartě: Emoce majitele i naivní trenér

Autor: iSport.cz, kub
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo je odpovědný za vzniklou krizi ve Spartě?Kdo je odpovědný za vzniklou krizi ve Spartě?FOTO: Koláž iSport.cz

    Tak to šlo rychle. Stačila čtyři jarní kola a důvěra sparťanského vedení v trenéra Davida Holoubka, kterého formálně zaštiťoval Tomáš Požár, vzala zasvé. Oba dva nesou velký díl odpovědnosti za mizerné výsledky, pod letenskou krizí ale jsou podepsáni i jiní. Kdo a jak za vzniklé trápení může?

  • DANIEL KŘETÍNSKÝ, majitel

    Vedené Sparty: zprava Daniel Křetínský, Adam Kotalík a Jakub OtavaFoto Barbora Reichová (Sport)

    Emoce vs. rozum

    Kdo platí, ten rozhoduje, takže je logické, že boss Daniel Křetínský mluví v klubu do všeho zásadního. Problém však je, že se v něm při tom mísí rozum s emocemi, a výsledkem pak bývají nefunkční kompromisy. Příklad? Byť Křetínský chce, aby Sparta hrála moderní a náročný fotbal, z nostalgických důvodů neustále vodí zpět na Letnou z ciziny hráče, kteří nejsou schopní nebo ochotní jej hrát. Když zůstaneme v této sezoně, platí to třeba o Michalu a Václavu Kadlecovi.

    Nový trenér Rada: Bylo to rychlé. Sparta není nemocná, je zdravá
    Video se připravuje ...

  • TOMÁŠ POŽÁR, sportovní ředitel

    Zklamaný sparťanský trenér Tomáš Požár po prohře v Mladé BoleslaviFoto Pavel Mazáč Sport

    Špatná skladba kádru

    Ke cti mu slouží, že na sebe vzal nevděčnou úlohu muže, který nastavuje za tým v jeho špatných časech hřbet, projevil tím velkou míru loajality a kolegiality. Na druhou stranu nese hlavní odpovědnost za současnou podobu kádru Sparty, který je špatně charakterově i typologicky složen. Proaktivní skauting, jehož měl být Tomáš Požár garantem, má zatím žalostné výsledky. Viz Bogdan Vatajelu, rumunský obránce za 27 milionů korun, který hraje zatím pouze za juniorku.

    Trenér Sparty Požár o návratu Rosického, nových posilách i jednání o Sýkorovi
    Video se připravuje ...

  • DAVID HOLOUBEK, trenér

    David Holoubek dirigoval své svěřence, kteří bojovali hlavně o čestFoto Barbora Reichová (Sport)

    Naivita a nedůslednost

    Byť do něj všichni nejbližší klavírovali, ať si během zimní přestávky udělá pořádek v kabině i v realizačním týmu, David Holoubek odvahu k ráznému řezu nenašel. Pokud věřil, že i bez něj naváže na úspěšný podzim, bylo to od něj hodně naivní a nedůsledné. Jakmile totiž přišla první krize, začal rychle ztrácet půdu pod nohama, nejednotnost mezi hráči i trenéry se okamžitě projevila. U starších fotbalistů neměl potřebnou autoritu a mladí ho svými výkony nepodrželi.

    Mladá Boleslav - Sparta: Fanoušci Sparty řádí, odpálili velkou dýmovnici
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud