Jan Haitl
27. prosince 2017 • 21:04

Kincl: Vedení Sparty nezávidím, Slavia oznámila Nezmara moc brzy

Autor: Jan Haitl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V roce 2003 Marek Kincl poslal Spartu legendárním gólem z 93. minuty do sítě Lazia Řím do osmifinále Ligy mistrů. Takový úspěch se od té doby mužstvu z Letné na mezinárodní scéně zopakovat nepodařilo. Co říká někdejší kanonýr na angažování trenéra Andrey Stramaccioniho, který měl klubu vrátit původní lesk? „Těžce se to hodnotí, protože teď jsou všichni chytří. Zatím se ale ukazuje, že to správná cesta není,“ je přesvědčený Kincl, který se zúčastnil vánočního turnaje internacionálů.



Zatímco se sparťanské vedení v čele s majitelem Danielem Křetínským rozhodlo podržet po nevydařeném podzimu italského kouče Andreu Stramaccioniho, Marek Kincl zůstává v otázce jeho pokračování skeptický.

„Je těžké, aby tenhle projekt fungoval v českých podmínkách. Nevím, jestli dostane ještě nějaký čas, ale podle mě to nevede nikam. Nemá to žádný směr, při kterém by se postupně ukázalo nějaké zlepšení. Kdyby ano, určitě bych neměl jedinou námitku. Sednout si musí každý mančaft, ale nepřijde mi, že by se situace někam posouvala,“ přiznává na téma mohutných změn ve Spartě.

Zároveň se však bývalý kanonýr rozhodnutí letenského managementu příliš nediví. „Celý ten projekt stál hodně peněz, je rozjetý a vedení tomu musí trochu věřit. Kdyby to v tuhle chvíli odpálilo, nevím, co by přišlo dál. Všechno by se muselo překopávat. Nezávidím jim to,“ prozrazuje.

Na jaře přitom čeká Spartu tvrdý boj o druhé místo, na které si kromě ní brousí zuby i Slavia a Olomouc. „Samozřejmě doufám, že na něm skončí Sparta. Myslím, že nováčkovská euforie Olomouce trošku opadne. Nepřeji jim to, hrají pohledný pohled a fandím jim. Takové mančafty vždycky oživí ligu, ale nemyslím, že vydrží až do konce. Ten boj bude hlavně mezi Spartou a Slavií. Kádry, zázemí… Všechno k tomu mají nejlepší,“ věří vytáhlý útočník.

Konec Šilhavého? Ukáže čas, jestli je to dobrá volba, shodují se fotbalové legendy
Video se připravuje ...

Čtyřiačtyřicetiletý bývalý fotbalista zhodnotil i dění v Edenu, kde kouče Jaroslava Šilhavého nahradil po konci podzimu Jindřich Trpišovský. „Trochu mě překvapilo, že k tomu došlo. Myslím, že Jaroslav Šilhavý je dobrý trenér. Odvedl tam spoustu práce, ale vedení si už dva měsíce dozadu udělalo trošku bordel oznámením příchodu Nezmara. S ním se mělo počkat na skončení posledního zápasu,“ tvrdí Kincl.

V polovině listopadu již oficiálně avizovaný Nezmarův příchod se podle něj podepsal pod atmosférou v Edenu. „Najednou se začaly rojit spekulace, že si přivede Trpišovského a podobně. Tehdy byla Slavia docela v pohodě a držela se ve hře o postup z Evropské ligy. Ze strany vedení to nebyl dobrý krok. Sami si v klubu vytvořili špatnou atmosféru, která se jim následně vymstila. Mluvilo se o změně a hráči to určitě vnímali. Něco slyšeli z jedné strany, potom ze druhé, která naopak vše vyvracela,“ tvrdí.

Mělo napjaté prostředí vinu na vypadnutí z Evropské ligy? „Určitě. Nebylo to dobře a myslím, že to mělo vliv,“ tuší Kincl.

MŮJ PRVNÍ GÓL: Nezapomenu na Lazio a Feyenoord, říká Kincl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud