30. prosince 2017 • 16:00

Škoda oponuje Tvrdíkovi: Gratulace Plzni k titulu? Neakceptovatelné!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znovu svými góly klestil cestu Slavie za důležitými body. Milan Škoda je po podzimní části nejlepším kanonýrem týmu (9 branek), opět patří k jasným lídrům "sešívaných." Obhájce titulu na vedoucí Plzeň ztrácí z druhého místa propastných 14 bodů, kapitán Pražanů ale odmítá skládat zbraně. "Dokud je naděje, tak musíme," prohlásil v rozhovoru pro Českou televizi a odmítl gratulace Viktorii k titulu, jak dopředu učinil šéf klubu Jaroslav Tvrdík.



Milan Škoda na jaře vystřílel Slavii titul, s 15 brankami se stal králem ligových kanonýrů. Na podzim ale stejně jako jeho spoluhráči musel přihlížet jízdě rozjeté Plzně.

Viktoria za 16 odehraných kol ztratila pouhé dva body za remízu 0:0 v Teplicích, jinak všechny zápasy zvládla vítězně. "Vrátil se trenér Vrba , ten jim minulé roky obrovsky pomohl. A teď zase," vyzdvihl přínos úspěšného trenéra v rozhovoru pro Českou televizi.

Slavia na podzim nezvládla ani vzájemný zápas s lídrem soutěže. V Plzni prohrála 0:1 a nevyužila možnost zmenšít ztrátu na suveréna ligového podzimu.

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík po utkání v Doosan Areně dokonce na Twitteru dopředu poblahopřál Plzni k mistrovskému titulu. S tím ale kapitán týmu nesouhlasí. "Asi to tak cítil. Pro mě jako přímého účastníka v boji o titul je to neakceptovatelné. Já to hraju, protože chci být první. Udělali si velký náskok, je to hrozně těžké. Dokud je naděje, tak musíme," reagoval Škoda po skončení podzimu.

Slavia po podzimu odvolala trenéra Jaroslava  Šilhavého . Velkým tématem byla rotace v sestavě, kterou veřejně kritizoval záložník Josef Hušbauer .

"V létě přišlo mnoho hráčů, hodně se to tam střídalo, zápasy jsme nehráli pohromadě, sestava si na sebe nemohla zvyknout. V Plzni vsadili na to, že ustálili kádr a nestřídají. V tomhle jim to vychází. Je hrozně těžké to takhle hodnotit, ale samozřejmě, že když se sestava ustálí, je to určitě lepší," hledal Škoda příčiny čtrnáctibodové ztráty na Plzeň.

Odvolaného kouče Šilhavého, který s týmem na jaře vybojoval mistrovský titul, ale ocenil. "Trenére, byl jste strůjcem našeho největšího úspěchu a nádherného zážitku. Moc si Vás vážím a moc Vám děkuju. Přeji Vám a Vašemu trenérskému týmu mnoho dalších úspěchů," napsal na Twitteru.

Do jarních bojů Slavia půjde pod koučem Jindřichem Trpišovským, do Edenu si ho přivedl nový sportovní ředitel Jan Nezmar. Exliberecké duo by mělo se Slavií udržet druhé místo a pokusit se co nejvíc zmenšit náskok momentálně první Plzně, která si jde za titulem a pravděpodobnou přímou účastí v Lize mistrů.

TOP 5 gólů Slavie: Když Hušbauer přihrává a Škoda střílí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud