3. ledna 2018 • 22:30

První trénink v dešti a kroupách? Po řízcích slušné tempo, usmíval se Bořil

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Než odletí do slunného Španělska, proběhli se fotbalisté Slavie v pořádném lijáku. Na deštivý trénink poprvé dohlížel nový realizační tým v čele s hlavním trenérem Jindřichem Trpišovským. Na toho se těšil i Jan Bořil (26), který s jednačtyřicetiletým koučem ještě v Žižkově zažil postup do první ligy. 



Jaký byl první trénink pod novým trenérem?
„Trošku jsme zmokli, spadly na nás i nějaké kroupy, to nikdo nečekal. Na první trénink to bylo kvalitní. Po těch řízcích a salátech to mělo výborné tempo. Uvidíme, jak se to postupem času bude vyvíjet, slyšel jsem, že se budou běhat kilometry.“

Vnímali jste v závěru podzimu spekulace o konci Jaroslava Šilhavého? On sám o tom před zápasem s Astanou mluvil, že není dobře, když se pracuje v takové atmosféře.
„Vnímali jsme to, bylo to všude. Všichni jsme chtěli uspět, ale pár zápasů se nám nepodařilo, tak vedení učinilo tohle rozhodnutí, a to my musíme respektovat.

Jak na vás působí nový trenér Trpišovský?
„Já ho znám už ze Žižkova, takže na mě určitě dobře. Tam byl ještě asistent Martina Pulpita, postoupili jsme do první ligy, na to vzpomínám velmi rád. Doufám, že trenér přinese Slavii úspěchy.“

Dnes ve Slavii skončili tři hráči, Halil Altintop, Ruslan Rotaň a Dušan Švento. Řešili jste už nějak tyhle změny v kabině?
„Vůbec. Byla dovolená, nikdo to neřešil, teď jsme se tu sešli první den. Nezabýváme se tím, jestli někdo přijde nebo odejde. Zrovna tihle tři hráči jsou všichni velká jména, jenže se jim všem nějak nedařilo. To, že odešli, jsem se dozvěděl až dnes. Byli to všechno kvalitní kluci, mám je rád, hlavně Dušana, který na to podle mě ještě měl.“

Jak realisticky vidíte boj o titul?
"Dokud je nějaká pravděpodobnost, tak bojovat budeme. Teď se soustředíme na druhé místo, ale když Plzeň bude ztrácet, tak to chceme zkusit."

Sýkora: To, že se s trenérem znám, mi základní sestavu nezaručí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud