Jan Malý
Premium
27. února 2018 • 04:45

Odolnost i kreativita. Proč je Hušbauer pro Trpišovského klíčový hráč?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svižný ťukes, ničení soupeře přesnou kombinací? Ne, hra Slavie drhla a její vítězný gól proti Bohemians (1:0) byl podle daleko pragmatičtějšího mustru. Nákop, vyhraný souboj, rychlé zpracování a prásk. Záložník Josef Hušbauer, lídr červenobílých, vystřelil za hranicí vápna a trefil se náramně. Proměna Slavie pod trenérem Jindřichem Trpišovským, v níž Hušbauer patří ke stěžejním hráčům, bolí.



Leckdo si může myslet, že se nemusí hodit do běhavého a aktivního herního stylu, který trenér Jindřich Trpišovský učí Slavii. Jenže záložník Josef Hušbauer je pro něj cenný díky své kreativitě, psychické odolnosti či výborné střele ze střední vzdálenosti. Právě jeho krásná rána z osmnácti metrů rozhodla v neděli vršovické derby proti Bohemians. Byť to asi není úplně způsob, jakým by chtěl úřadující mistr vítězit.

Komu Hušbauer proti Bohemians nejčastěji přihrával?Foto Sport

„Není tak pohyblivý a dynamický, i proto si myslím, že se neprosadil v Itálii. Zase má jiné kvality. Patří mezi hráče, kteří jsou mentálně hodně silní, dokáže na sebe vzít zodpovědnost, odváží se jít do koncovky. To, že má vynikající zakončení ze střední vzdálenosti, prokázal mockrát. Týmu má co dát, přestože nemá všechny parametry na špičkové úrovni. Musí ale kolem sebe mít spoluhráče, kteří jeho nedostatky nahradí. Jako například Souček, který pokryje velký prostor,“ poznamenal ke slávistické desítce Vlastimil Palička, člen prezidia Unie českých fotbalových trenérů.

Hušbauer je se třemi góly a čtyřmi asistencemi po útočníkovi Milanu Škodovi druhým nejproduktivnějším hráčem „sešívaných“ a zároveň je mužem, kolem kterého by se rytmus slávistické hry měl točit. Ať už v distribuci přihrávek na Škodu, do křídel či dalším středovým hráčům.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud