Jan Vacek
Premium
30. května 2018 • 04:59

Sparta chystá změny, na odchodu je až osm hráčů. Kdo by mohl přijít?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Otřesnou sezonu nechala za zády, s nadějí už hledí k té příští. Aby v ní Sparta rozjela návrat mezi tuzemskou elitu, nutně potřebuje zvládnout letní přestupové období. A to nejen z pohledu posil, ale také zredukování kádru. Podle informací deníku Sport by mohlo Letenskou kabinu opustit až osm hráčů. Jistý je konec Davida Lafaty a Jonathana Biabianyho, dalším dvěma členům týmu už mělo vedení oznámit, že s nimi nepočítá. Perspektiva dalších dvou drahých posil z loňského léta je nejistá.



Ohledně možných posil už toho bylo v souvislosti se Spartou řečeno i napsáno hodně. Klub shání hráče na čtyři konkrétní posty. Rád by přivedl stopera, pravého obránce, defenzivního polaře a útočníka. Na sklonku května ale vedení největšího českého klubu čelí mnohem naléhavější misi: musí zredukovat početný kádr.

Na první pohled to může působit jako prkotina. Formalita. Ukázat na hráče, se kterými nepočítáte, a je to, chtělo by se říct. Realita je ale jiná. Sparta se o tom přesvědčila už v zimě, kdy ještě za éry trenéra Andrey Stramaccioniho horko těžko zužovala obrovsky širokou soupisku.

Osekávání mužstva jí čeká i v následujících dnech a týdnech. Jistý je konec legendárního útočníka Davida Lafaty , jenž se rozhodl ukončit aktivní kariéru. Z hostování se do Interu Milán vrací Jonathan Biabiany.

Podle informací deníku Sport na Letné nebudou pokračovat ani obránce Michal Kadlec a záložník Rio Mavuba. „Z úst představitelů klubu už jim bylo řečeno, že se s nimi nepočítá,“ informuje zdroj obeznámený s děním v klubu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud