Ivo Pospíšil
29. ledna 2016 • 13:56

Kvalifikace OH v Bělehradě? Splněný tajný sen, přiznal Veselý

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V dresu Partizanu Bělehrad tu strávil tři roky. Stal se miláčkem místních fanoušků a dodnes na ně nedá dopustit. „Musím říct, že hrát v podstatě doma je super,“ radoval se český basketbalista Jan Veselý, když los olympijské kvalifikace určil, že spolu se spoluhráči bude bojovat o OH v Riu de Janeiru v Bělehradě. Zprvu narazí na Japonsko a Lotyšsko, ale třeba pak narazí opět i na Srby. 



Už na mistrovství Evropy před čtvrtfinále se Srbskem prohlásil: „Cítím se z větší části jako Srb. Jsem jako oni,“ přiznal Jan Veselý.

Jak ale přišel na hřiště, vůbec je nešetřil. Byť Češi nakonec prohráli 75:89, on jim nasázel třiadvacet bodů. Teď si navíc bude moci dát repete, neboť čeští basketbalisté odehrají červencovou kvalifikaci na OH v hotové jámě lvové.

V Srbsku.

V Bělehradě.

A když budou bojovat do poslední chvíle, možná i více jak 22 tisíci fanoušky.

Pro Jana Veselého naprosto splněný sen.

„Musím říct, že je to pro mě srdeční záležitost. Hrát v podstatě „doma“ je super,“ vyprávěl Veselý. „Když se rozhodovalo o tom, kdo bude hostit olympijskou kvalifikaci, tak jsem tajně snil o tom, že budeme hrát v Bělehradě,“ říkal.

Splněno. Češi zde navíc v první skupině narazí na Japonsko a Lotyšsko, týmy které znají už z minulého roku. A pokud se jim podaří postoupit (z tříčlenné skupiny postupují dva) do vyřazovací fáze, mohou dřív nebo později na Srby skutečně narazit.

„Vím, že i do Srbska přijede hodně našich fanoušků. Aspoň si tak všichni můžeme vyzkoušet, jaké to je hrát před takovým publikem, jaké v Areně bude,“ usmál se Veselý.

Olympijská kvalifikace se odehraje od 4. – 10. července 2016.

Podívejte se, jak Jan Veselý válel proti Srbům na ME:

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud