3. února 2016 • 22:29

Basketbalistky USK překvapivě prohrály v Gironě 52:54

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky ZVVZ USK Praha překvapivě prohrály v Evropské lize 52:54 na hřišti Girony a nevyužily tak možnost posunout se na druhé místo v tabulce skupiny B, znamenající výhodu domácího hřiště pro čtvrtfinále. Druhý Orenburg totiž rovněž překvapivě prohrál v Krakově 51:54 a nabídl českým mistryním šanci, kterou však odmítly. Na druhé místo tak už dosáhnou, jen když v posledním kole doma porazí vedoucí Jekatěrinburg a Orenburg zároveň prohraje s Castors Braine.



Pražanky nastoupily bez srbské mistryně Evropy Sonji Petrovičové, která si z minulého utkání odnesla zraněné rameno. A absence nejlepší střelkyně se na hře týmu výrazně projevila. Obhájkyně titulu se proti nepříjemné obraně Girony těžko prosazovaly a střílely velmi nepřesně.

Už v první čtvrtině tak začaly ztrácet, ve druhé se jejich krize prohloubila natolik, že se dokázala bodově prosadit jediná hráčka. A to česká reprezentantka Alena Hanušová, která dala 16 bodů USK v řadě. Na všechno ale byla sama, a tak domácí hráčky navýšily náskok až na 24 bodů.

Pak však přišel mohutný obrat. K Hanušové se přidala Kateřina Elhotová a společně nastartovaly tým ke šňůře 20:0, která vrátila USK do hry. Girona nedala osm minut ani bod a hodně znervózněla.

V poslední čtvrtině se navíc probrala hvězda USK Candice Dupreeová, která neproměnila předchozích sedm střeleckých pokusů, ale pak pěti body v řadě pomohla USK do vedení 49:48.

Jenže 70 vteřin před koncem dala domácí rozehrávačka Jordanaová trojku, stejnou mincí sice odpověděla Hanušová, avšak sedm vteřin před koncem přišel rozhodující moment, když se i přes faul Hanušové prosadila Kněževičová a zajistila Gironě vítězství. Poslední snahu o zvrat zhatila ztráta míče Laii Palauové. Hráčky USK tak prohrály popáté v sezoně, vždy maximálně o čtyři body.

Utkání skupiny B 13. kola Evropské ligy basketbalistek:

Girona - ZVVZ USK Praha 54:52 (18:9, 39:20, 46:39)

Nejvíce bodů: Kněževičová a Kuktieneová po 11, Jordanaová 9 - Hanušová 22, Kateřina Elhotová 12, Dupreeová 9. Fauly: 17:21. Trestné hody: 14/5 - 8/5. Trojky: 7:7. Doskoky: 33:30.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud