3. května 2016 • 17:30

Squashovou reprezentaci čeká ME týmů. Z Koukala je hrající kouč

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to tady. Od středy do soboty budou čeští squashoví reprezentanti bojovat na mistrovství Evropy týmů v polské Varšavě. Jak mužský tak ženský tým čekají zápasy v nižší B divizi. Hlavním cílem je postoupit mezi elitu. „Ženy by měly zvládnout dostat se do vyšší kategorie, muži to budou mít složitější. I tak věřím, že uspějí,“ říká Jan Roll, šéf reprezentační výpravy a trenér žen. První utkání sehrají Češi už ve středu. Muži se utkají s Chorvatskem a ženy nastoupí proti Rakousku.



Mužskou jedničkou bude Jan Koukal. Ze sedmnáctinásobného domácího šampiona se zároveň stane hrající kouč reprezentačního výběru. Radit a připravovat strategii na soupeře bude Martinu Švecovi, Danu Mekbibovi, Petru Martinovi nebo náhradníkovi Jakubovi Solnickému.

„Mám zodpovědnost nejen za sebe, ale také za výsledky ostatních. Nějak mě to ale nesvazuje, jeden druhému se budeme snažit hodně pomoci,“ říká Koukal, který si týmové soutěže užívá. „Mohu zde sdílet s někým emoce, což na individuálních turnajích není.“

Český mužský tým má ve skupině kromě Chorvatska také Belgii, do čtvrtfinále postupují prví dva týmy. „Tam na nás čeká pravděpodobně Maďarsko, klíčové bude semifinále, postup zaručuje účast ve finále,“ přibližuje Koukal.

Na ženský tým čeká ve skupině Španělsko, Švýcarsko, Rakousko, Maďarsko a domácí Polsko. Postup do elitní A divize získají dva nejlepší týmy. „Tam se chceme vrátit, v loňském roce jsme sestoupily nešťastnou náhodou. Hodně jsme se dívaly na video, o soupeřkách víme hodně. Nejtěžší bude Španělsko,“ dodává Zuzana Kubáňová. Společně s ní se v Polsku představí squashistky Anna Klimundová, Olga Kolářová a Eva Feřteková.

V mužích hrají proti sobě čtyři hráči, při rovnosti vyhraných zápasů rozhoduje počet setů, případně bodů celkově. V ženách nastoupí proti sobě hráčky tři. Evropského šampionátu se zúčastní 20 týmů v mužské kategorii a 12 ženských reprezentačních výběrů. Zápasy se uskuteční také ve skleněném kurtu ve Varšavě. Největšími favority jsou Francie s Anglií.

Mistrovství Evropy týmů v Polsku (Varšava, 4.5. - 7.5.)
Muži:
Jan Koukal, Martin Švec, Dan Mekbib, Petr Martin, Jakub Solnický
Skupina D: ČESKO, Belgie, Chorvatsko

Ženy: Anna Klimundová, Olga Kolářová, Zuzana Kubáňová, Eva Feřteková
Skupina (divize B): ČESKO, Španělsko, Švýcarsko, Rakousko, Maďarsko, Polsko.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud