9. října 2016 • 10:32

Freestyle motokrosař Podmol vyhrál závod MS, Pilát byl třetí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český freestyle motokrosař Libor Podmol opět po roce vyhrál závod mistrovství světa. Světový šampion z roku 2010 byl nejlepší v Kolíně nad Rýnem, kde se dařilo i třetímu Petru Pilátovi. Druhý byl Rob Adelberg z Rakouska. Lídr průběžného pořadí a vítěz všech letošních závodů Španěl Maikel Melero se zranil při tréninku a do hlavních jízd nenastoupil.



"Byl to závod plný chyb a překvapení. Jsem neskutečně rád, že jsem mohl v německé hale slyšet českou hymnu," uvedl Podmol, který na triumf v závodu MS dosáhl rok po čínském Šen-čenu. Radoval se i přesto, že udělal při finálové jízdě chybu, když s motocyklem spadl bokem na hlínu během nového triku. "Při dopadu mi podklouzlo kolo. Naštěstí jsem motorku dokázal udržet při chodu a mohl se vrátit do jízdy," popsal Podmol.

Bodovou ztrátu z pádu vymazal závěrečným trikem za dvojnásobek bodů. Jako jediný předvedl bodyvarialový trik Volt, při kterém se ve vzduchu pustí řídítek a provede otočku. Nakonec vyhrál s náskokem 20 bodů.

"Jsem velmi šťastný, jak to dopadlo. Během letní přestávky všichni trénovali jako blázni, je skvělé, že jsem teď dokázal urvat vítězství," pochvaloval si motokrosař, který se v Kolíně nad Rýnem zúčastnil i vloženého závodu ve skoku do výšky.

VIDEO: Nejlepší triky z MS Kolína nad Rýnem

V disciplíně, v níž triumfoval na prestižních X-Games v Austinu, se dostal do finále. To vyhrál Ital Massimo Bianconcini. "Po patnáctiminutové bitvě jsem začal pociťovat, jak mi dochází energie, kterou budu potřebovat ve finále freestylu. Dostali jsme se k výšce 10 metrů, a tak trochu takticky jsem nechal Itala vyhrát," řekl Podmol.

Po delší době se na stupních vítězů v závodu MS objevil i Pilát, který na začátku sezony skončil čtyřikrát pátý. Páté místo mu patří průběžně. Podmol úvod seriálu vynechal a je šestý. V sobotu 19. listopadu se představí na FMX Gladiator Games v pražské O2 aréně. Na tradiční akci chce pokřtít vlastní knihu - Deník Libora Podmola.

Seriál MS bude pokračovat v sobotu v lotyšské Rize.

MS ve freestyle motokrosu, Kolín nad Rýnem (Německo): 1. Libor Podmol (ČESKO), 2. Rob Adelberg (Rakousko), 3. Petr Pilát (ČESKO), 4. Leonardo Fini (Itálie), 5. Brice Izzo (Francie), 6. David Rinaldo (Francie), 7. Hannes Ackermann (Německo), 8. Marc Pinyol (Španělsko).

Celkové pořadí MS: 1. Maikel Melero (Španělsko) 120 bodů, 2. Remi Bizouard (Francie) 100, 3. Rob Adelberg (Rakousko) 92, 4. David Rinaldo (Francie) 86, 5. Petr Pilát 74, 6. Libor Podmol 56.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud