9. února 2015 • 09:16

Bank promluvil o hrůzném pádu: Jsem hlavně rád, že jsem přežil

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po těžkém pádu v kombinačním sjezdu se v nemocnici nezdržel. Noc již strávil sjezdař Ondřej Bank v apartmánu s českou výpravou. „Mám jen lehký otřes mozku, nalomenou zánártní kůstku. Obecně se cítím dobře, hlava mě nebolí,“ řekl zpravodaji Radiožurnálu v Beaver Creeku.



Deset minut v bezvědomí, potlučené tělo a ošklivě sedřený obličej. To je milosrdný výčet následků pádu, který vypadal mnohem hůř.

„Měl jsem ukrutný strach. Deset patnáct minut, než se probral, jsem měl velký strach o jeho život,“ přiznal závodníkův bratr a trenér Tomáš Bank. „Dva dny na sebe musím dávat pozor a pak budu řešit zbytek. Teď se samozřejmě necítím moc dobře a jsem rád, že jsem to přežil tak, jak jsem to přežil,“ vzkazoval 34letý Ondřej Bank.

VIDEO: Podívejte se na hrůzný pád Ondřeje Banka


K pádu došlo na posledním skoku sjezdu těsně před cílem. Příčinu, proč ztratil stabilitu a v ohromné rychlosti i vládu nad svým tělem, si Bank nevybavuje. „Pamatuji si až ten následek, že jsem vylítl do té brány po hlavě na jedné lyži. Kluci říkali, že mi tam v hlubokém sněhu nějak ujela lyže, nebo že se mi tam zařízla a před tou hranou mě to rozhodilo. Trochu jsem tam zkoušel novou linii, ale nepočítal jsem s tím, že tam bude tolik hlubokého sněhu,“ popisoval.

Kouč Tomáš Bank viděl příčinu ještě jinde. „Jednoznačně to bylo v tom, že se o led spálila skluznice. U hrany se udělala půlcentimetrová díra, která mu v inkriminovaném momentě tahala za nohy, lyže mu nefungovala tak, jak byl zvyklý. S tím, že byl asi už trošku unavený, nedokázal dobře zareagovat a stala se chyba,“ vysvětloval pro Radiožurnál.

Nakonec měl český sjezdař štěstí v neštěstí a z pádu vyvázl bez závažnějších následků. To uznali i ve vyhlášené nemocnici ve Vailu. „Dali mi na výběr, jestli chci jet nebo tam zůstat na noc. A tak jsme jim slíbili, že na mě někdo bude dávat pozor. Měl jsem lehký otřes mozku, ale vyhodnotili to, že vím, o co jde, pamatuju si své jméno a tak,“ popsal Ondřej Bank.

Ondřeje Banka propustili po hrůzném pádu z nemocniceFoto zpravy.rozhlas.cz

Ondřej Bank padá v kombinačním sjezdu na mistrovství světa... Závod měl rozjetý na medaili, skončil v nemocnici
Ondřej Bank padá v kombinačním sjezdu na mistrovství světa... Závod měl rozjetý na medaili, skončil v nemocnici

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud