2. března 2016 • 19:10

Squashový král Koukal fandí Slavii. Teď ale držel palce Spartě

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Squashový král Jan Koukal je pravověrným slávistou. Když se ale objevila šance, aby se patrony blížícího se mistrovství republiky ve squashi stali fotbalisté Sparty Jakub Brabec a Ladislav Krejčí, neváhal ani vteřinu. Dokonce kvůli tomu fandil Letenským v Evropské lize proti Krasnodaru. „Věděl jsem, že to pak kluci budou mít volnější. V derby samozřejmě fandím Slavii, ale jinak jsem Čech a v pohárech Spartě držím palce. A moje žena Adéla taky Spartě fandí,“ tvrdí Koukal.



Ve skleněném kurtu v Metropoli Zličín, kde se mistrovství od 3. do 5. března uskuteční, si to se sparťany tréninkově rozdal. Na body se nedalo hrát, na kurtu totiž zatím schází zadní skleněná strana, ale i tak Koukal oba rivaly prohnal.

„Kuba Brabec říkal, že to hraje o trochu víc a vypadá to, že nekecal,“ zhodnotil umění obou fotbalistů profesionální squashista. „Dával tomu i myšlenku, vypadalo to, že si všechno užíval. Na hřišti je asi svázaný taktikou,“ dedukoval Koukal. „Ale Láďa Krejčí mi přijde běhavější,“ ocenil vedle stojícího protihráče, z nějž se řinul pot.

Souboj dopadl dobře – nikdo se nezranil. I když Ladislav Krejčí škádlil na oko tiskového mluvčího Sparty Ondřeje Kasíka. „Trochu mě táhne zadák,“ hlásil z kurtu. Hned se ale rozesmál, aby všichni věděli, že jde o humor.

Nejlepší český squashista Jan Koukal vyzval Sparťany
Video se připravuje ...

A ve zdraví všechno přežil i Koukal. Ten dobře ví, že třeba stoper Sparty Jakub Brabec musí umět na hřišti přitvrdit. „Kdyby mě Kuba přejel, tak by to asi byl problém. Když běhali kluci okolo mě, bylo to v pohodě,“ culil se šestnáctinásobný český šampion.

Šanci ukázat se lidem i v jiné roli než fotbalové si hráči Sparty užívali. Krejčí dokonce na závěr rozbil raketu o podlahu. Koukal to dokázal pochopit. „Nejsem nervák ani nějak přehnaně temperamentní typ, že bych lámal rakety. Ale nebudu lhát, pár jsem jich zničil,“ prozradil Koukal.

Sparťané hráli squash proti mistrovi. Krejčí rozmlátil raketu
Video se připravuje ...

Když se objevila šance, přivábit známé plejery jako patrony mistrovství, neváhal. „Znám kluky z Cibulky, řežou to tam hlava nehlava. Jsou to sice sparťani, což není úplně podle mého gusta, ale když sfoukli Krasnodar jako svíčku, tak jsem měl radost,“ prozradil squashista.

Sám má před sebou cestu za sedmnáctým titulem a moc se těší, jak o něj bude ve skleněném kurtu na Zličíně bojovat. „Prostředí je krásné. Je to pecka pro lidi, když se baví, bavíme se i my. Bývá tu plno, všichni si to užívají,“ pochvaluje si.

Sparťané Krejčí a Brabec ukázali, jak umí hrát squash
Video se připravuje ...

Je mu ale jasné, že soupeři udělají maximum pro to, aby mu vyrvali korunu pro českého mistra. „Zatím sezonu nemám špatnou, neprohrál jsem skoro nic,“ varuje konkurenci. Jasno, jak to s jeho plánem na další titul dopadne, bude v sobotu večer. Finále mužské části turnaje je na programu v sobotu v 17:30.

Oba fotbalisté Sparty se netají tím, že Koukalovi přejí zisk dalšího mistrovského titulu. Nic na tom nemění, že fandí Slavii. "Každý jsme nějakej," mávl rukou Brabec. Na konci sezony Synot ligy by pak fotbalisté Sparty Koukala rádi napodobili a slavili titul. "Věřím, že v počtu titulů mě snad nepřekonají a odejdou ze Sparty někam do zahraničí. Měli by se posunout dál," dodal Koukal.

Sparťanský obránce Jakub Brabec
Sparťanský obránce Jakub Brabec

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud