20. října 2015 • 16:38

POTVRZENO! Slavia oficiálně oznámila nové vedení klubu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia Praha má oficiálně nové vedení. Na dnešní valné hromadě bylo zvoleno nové představenstvo a dozorčí rada poté, co v září došlo ke změně majitele klubu.



Prezidentem klubu byl oficiálně potvrzen miliardář a menšinový vlastník Jiří Šimáně, předsedou dozorčí rady pak Čchan Čchao-tuo, prezident čínské investiční společnosti CEFC, která získala ve Slavii šedesátiprocentní podíl. Slavia změny ve vedení oznámila už před dvěma týdny, dnešní valná hromada tak byla spíše formalitou.

V představenstvu budou vedle Šimáněho působit jako místopředseda generální ředitel David Trunda a jako členové představenstva finanční ředitel Petr Boháč a Tomáš Syrovátka, který bude zodpovědný za komunikaci s fanoušky a marketing.

Do dozorčí rady byli vedle Čchan Čchao-tua zvoleni jako místopředseda bývalý ministr obrany Jaroslav Tvrdík, který je zástupcem společnosti CEFC pro Evropu a pomáhal obchod zprostředkovat, a jako člen legenda vršovického klubu Vladimír Šmicer.

Čínská firma a Šimáně získali Slavii od bývalého ministra dopravy Aleše Řebíčka, který klub vlastnil čtyři roky, ale nedokázal ho vyvést z dlouhodobých finančních potíží. Klub se dostal do insolvenčního řízení, noví majitelé ale dluhy, které uznávají, uhradili a soud 15. září jednání o insolvenčních návrzích odročil na listopad.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud