Tomáš Podvín
1. listopadu 2015 • 17:57

Ščasný o prohře Sparty: Nemělo to koule, vyloučení nám uškodilo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před druhým poločasem duelu v Plzni měli fotbalisté Sparty všechno skvěle narýsované. Kapitán domácích Václav Procházka se nechal vyloučit, útočník Michal Ďuriš ještě musel mít v hlavě neproměněnou penaltu. Jenže všechno bylo jinak. Plzeň byla za stavu 0:0 jasně lepší a nakonec zaslouženě vyhrála 2:1. „Jsem zklamaný z toho, co jsme ve druhé půli předvedli,“ netajil trenér Sparty Zdeněk Ščasný.



Sparta předvedla proti deseti hráčům Plzně velmi vlažný výkon, domácí byli přímočařejší, nebezpečnější. „V tomhle zápase tam měli dát všichni hráči o něco víc. Vyloučení nám paradoxně hrozně uškodilo. Měli jsme v hlavě, že musíme vyhrát,“ tvrdil Ščasný.

„Klíčový moment přišel v prostředku druhé půle, kdy jsme Plzeň nechali chytit, pustili jsme ji do vedení. Pak jsme udělali další tragickou chybu, nedokázali jsme si s nimi poradit a naopak oni měli více šancí než my,“ pokračoval. „Řeknu to vulgárně, nemělo to koule. Náš výkon ve druhé půli skutečně nechápu, nechápu,“ dodával zkušený kouč.

Ščasného hodně štvalo, že Sparta nezvládla další velký ligový zápas. Po prohře v derby na Slavii sice začala vítěznou sérii, ta ale skončila při dalším šlágru v Plzni. „Nechtěl bych mluvit o charakteru hráčů, spíše bych to viděl v hlavách. To ale nic nemění na tom, že se to bude muset z dlouhodobého hlediska řešit,“ přiznal.

Ščasný: Problém vidím v hlavách hráčů
Video se připravuje ...

Sparťanský trenér se každopádně snažil hned po zápase hledat příčiny neúspěchu. „Když se podíváte na složení naší ofenzivní čtyřky, tak všichni potřebují více prostoru. Tam chybovali naši středoví hráči, kteří chodili příliš do hloubky pro míč. A zároveň jsme nedrželi šířku našimi krajními obránci, takže jsme byli málo nebezpeční,“ tvrdil.

V ofenzivě Letenských chyběl kanonýr David Lafata , který nemohl nastoupit kvůli zranění. „Po konzultaci s lékařem jsme usoudili, že Davidovo nasazení by byl velký risk. Tak jsme si vyhodnotili, že vzhledem k náročnému programu, který je před námi, by to bylo zbytečné,“ prozradil Ščasný.

Vymlouvat se zkušený kouč nehodlal ani na zranění Jakuba Brabce, který musel odstoupit během prvního poločasu. „Teď ještě nevím, co s ním je, měl problémy s kolenem. Vymlouvat se ale na to, že náš výkon ovlivnilo, že nám chyběl Brabec nebo Lafata, by bylo alibistické a to v žádném případě neudělám.“

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:1, Viktoria vyhrála i v deseti
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Procházka srazil Matějovského a dostal červenou
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Gól Jana Baránka na 1:0
Video se připravuje ...

Plzeňští fanoušci mají na své hráče jasné požadavky
Plzeňští fanoušci mají na své hráče jasné požadavky

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud