Jakub Dvořák
30. července 2016 • 23:22

Ščasný: Nechtěl jsem nikoho šetřit, i když se pár hráčů na střídání ptalo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První poločas v pořádku, ve druhém potíže. Opět. Sparťanští fotbalisté vstoupili do nového ročníku ePojisteni.cz ligy rozpačitě. Místo, aby komfortní náskok 2:0 zvýšili a nadělili Slovácku pořádný příděl, udělali z utkání pořádné drama. „Pokračujeme v tom, co bylo. Nepředvedli jsme celých 90 minut konstantní výkon.,“ uvedl po utkání sparťanský kouč Zdeněk Ščasný.



Sparta vstoupila do zápasu se Slováckem nejlépe, jak jen mohla. Už ve druhé minutě skóroval Bořek Dočkal . O osm minut později ten samý hráč úspěšně proměnil pokutový kop. Po prvním poločase tak Letenští vedli 2:0, jenže na začátku druhé části zápasu přišly problémy.

„Zasáhlo nás, že odešel Aleš Čermák, který hrál velmi dobře. Bohužel si opakovaně řekl o střídání,“ vyřkl nejprve Ščasný, který namísto 21letého záložníka poslal na hřiště Lukáše Marečka .

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slovácko 3:2. Hosté hrozili favoritovi až do konce
Video se připravuje ...

„Za celý poločas jsme však Slovácko nepustili k jediné střele. Pak přišla šance na 3:0, kterou jsme nedali. Slovácko dalo první gól po špatném odkopu, kdy se to odrazilo od rozhodčího do strany, naši hráči tam špatně dostoupili soupeře a tam začaly problémy. Znervózněla obrana, která do té doby hrála výborně,“ snažil se najít vysvětlení pro kostrbatou druhou půli v podání Sparty.

Tu ve středu čeká odveta 3. předkola Ligy mistrů na půdě rumunské Steauy Bukurešť, se kterou doma v úterý remizovala 1:1. A stejně jako se Slováckem nepodala ve druhém poločase zrovna ideální výkon.

„Pokračujeme v tom, co bylo. Nepředvedli jsme celých 90 minut konstantní výkon. Tak to prostě je. Přitom dnes jsme si to těžký udělali sami. Nebylo to, že by nás soupeř k něčemu donutil,“ popisoval Ščasný trápení svého týmu.

Sparťanský trenér také přiznal, že ačkoliv proti Slovácku nechal od prvních minut odpočívat kanonýra Davida Lafatu , nechtěl před veledůležitou odvetou šetřit hráče, i když si o to sami někteří říkali.

„Dva nebo tři hráči se mě v poločase zeptali, když to bude 3:0, jestli si budou moct trochu orazit na středu. Já jsem však nechtěl střídat, ani šetřit hráče, protože nám chybí rytmus. S průběhem přibývajících zápasů to přijde. Doufám, že ve středu to bude už lepší, než ten první zápas a hlavně ta druhá půle,“ dodal Ščasný.

Sparta - Slovácko: Sparťanská obrana zaspala a Diviš zase snižuje na 3:2
Video se připravuje ...

Sparta - Slovácko: Diviš střelou přes hlavu trefil břevno
Video se připravuje ...

Sparta - Slovácko: Lafata ve velké šanci netrefil bránu
Video se připravuje ...

Sparta - Slovácko: Rána Bořka Dočkala minula bránu Slovácka
Video se připravuje ...

Sparta - Slovácko: Heča byl tentokrát úspěšnější, Šuralovu střelu z úhlu vyrazil
Video se připravuje ...

Sparta - Slovácko: Košút kopl Juliše a Dočkal penaltu suverénně proměnil. 2:0
Video se připravuje ...

Sparta - Slovácko: Heča ve druhé minutě fatálně chyboval a Dočkal posílá Spartu do vedení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud