29. července 2016 • 14:45

Higuaín po rekordním přestupu: Nutili mě! Ani se nerozloučil, tvrdí trenér

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to zatím rekordní přestup v letní pauze i v historii italské ligy. Příchod kanonýra Gonzala Higuaína do Juventusu však vyvolal emoce především v Neapoli, kterou argentinský reprezentant za 90 milionů eur opustil. „Cítíme se zrazeni. Ukázal nevděk po třech povedených sezonách u nás,“ prezident Neapole Aurelio De Laurentiis. „Můj přestup se zrodil i kvůli tomu, že De Laurentiis na mě tlačil,“ opáčil Higuaín.



Tohle je rozchod poitalsku. Na informace o Higuaínově odchodu k rivalům reagovali mnozí neapolští fanoušci tradičně vášnivě a v centru města trhali o víkendu jeho fotografie a pálili dresy s číslem 9. Higuaínův konec v Neapoli rozhodně neproběhl v dobrém.

„S klubovým prezidentem jsem nikdy neměl dobrý vztah. Nepřemýšlí stejným způsobem jako já. Teď jsem ale hodně šťastný a děkuji Juventusu za úsilí, které vynaložil, aby mě získal,“ prohlásil Higuaín při představení v Turíně.

Neapolský trenér Maurizio Sarri si však také přisadil k antihiguaínovským náladám. „Přestup se mnou vůbec neprobíral. Čekal jsem, že zatelefonuje třeba klidně pět minut před zdravotní prohlídkou. Jenže se nic nestalo. Ostatní spoluhráči také čekali rozloučení. Co vím, tak k němu nedošlo,“ poslal hořké okolnosti rozchodu.

I na tuto výtku Higuaín zareagoval. „Sám jsem se rozhodl raději zůstat zticha. Byl jsem na dovolené a radil se s přáteli a rodinou,“ popsal nejlepší střelec minulého ročníku Serie A, jak se rozhodoval. „Strávil jsem tři dobré roky v Neapoli a chápu, proč jsou na mě naštvaní, viděl jsem všechny urážky. Ale tohle je moje rozhodnutí a jsem šťastný, že jsem ho udělal,“ prohlásil Higuaín.

Gonzalo Higuaín po příletu do Turína v roli rekordní posily Juventusu
Gonzalo Higuaín po příletu do Turína v roli rekordní posily Juventusu

Fotbalové přestupy ONLINE ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud