Michal Koštuřík
22. listopadu 2016 • 04:59

Odolá Zlín? O Vukadinoviče se zajímá Plzeň, kluby z Německa a Nizozemska

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zlatá generace vozila tituly odjinud. Hrát v Praze, zvítězíme taky, věří Reichel
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak kdy, kam a za kolik? Výjimečné výkony Vukadina Vukadinoviče rozdráždily tuzemskou elitu i zahraniční kluby. O schopnostech srbského turboletu ze Zlína už se domákli v nizozemských a německých klubech. Na radaru má aktuálně nejvýraznější postavu ePojisteni.cz ligy také Viktoria Plzeň. „Teď si to bez něj neumím představit,“ reaguje zlínský boss Zdeněk Červenka.



Může jít v zimě do Plzně jako případná náhrada za Milana Petrželu. Anebo do zahraničí, kam to ofenzivního démona Vukadina Vukadinoviče táhne nejvíc. Velmi reálná je stále varianta, že zůstane ve Zlíně a natáhne tam své angažmá minimálně do léta. „V cizině se o něm ví, zaujal. Další referenční zápas přijde se Slavií,“ upozorňuje viceprezident Unie fotbalových trenérů Ladislav Valášek, který je s agenty z Německa a Nizozemska v pravidelném styku. 

Tři góly, osm asistencí, průlety po křídle v nadstandardní rychlosti. Pětadvacetiletý Vukadinovič má co nabídnout, provinční Zlín už přerostl. „Nějaký zájem vnímáme, ale nic konkrétního na stole není. Radši si nic nepředstavuju. Ale když jsem viděl zápas Bayernu s Dortmundem, tak tam by mi nevadil,“ směje se zlínský šéf Červenka, pro něhož je srbský expres klíčovou osobností mužstva a jeho oblíbencem. „Nejradši bych ho viděl tady, aby pomohl k historickému úspěchu,“ přeje si záložníkovo setrvání v kabině druhého celku české nejvyšší soutěže.

Jihlava - Zlín: Vukadinovič udělal kličku brankáři, pak ale netrefil prázdnou bránu
Video se připravuje ...

Zároveň však ví, že rozparáděného Vukadinoviče nemůže držet na opratích. Hvězda má vyšší ambice a majitel společnosti Lukrom je takový, že hráčům ve štěstí nikdy nebrání. Jen se jim snaží vysvětlit, proč by bylo lepší odchod neuspěchat. „Když hráč řekne, že chce jít, jsem ochoten jednat,“ přiznává Červenka. „Zatím se spíš vykládá, že o něj bude zájem. Takový typ teď v Česku není. Ale v zimě se velké transfery moc nedělají. Nemám úplně strach, že tady na Vukyho bude stát fronta. Spíš se ozývají různí agenti a manažeři z Balkánu. Vyptávají se, co a jak. V neděli jsem byl s jedním takovým Srbem na kafi,“ líčí manažer klubu Zdeněk Grygera.

Situaci kolem srbského křídla, které by už v první polovině příštího roku mohlo získat české občanství, sondují kluby z Německa, Nizozemska či Rakouska. Některé inkognito, pro jiné pracují nezávislí skauti. Na lize ve Zlíně se objevili například zástupci bundesligového Ingolstadtu. „Tolik německých agentů tu nikdy dřív nejezdilo,“ informuje Grygera.

Jihlava - Zlín: Krásné sólo Vukadinoviče zakončil Diop do prázdné brány, 1:1
Video se připravuje ...

Potenciální posilu však vidí nejčastěji v Praze, metropole je pro ně dostupnější. V hojném počtu každopádně navštíví 2. prosince závěrečný podzimní duel Fastavu se Slavií. „Když se daří, bylo by lepší Vukyho udržet a počkat do léta,“ soudí Grygera. O interesu českého mistra se na východě Moravy dosud nedomákli. „Že by ho chtěla Plzeň? No nevím, vždyť tam mají šest borců, co nekopou,“ nepozdává se manažerovi tahle varianta.

Zlín - Brno: To byl gól! Vukadinovič si pohrál s obranou Brna a vybídl Štípka ke skórování
Video se připravuje ...

Opory podzimní senzace jsou každopádně v kurzu. „Agenti komunikují, automaticky navyšují monitoring Zlína. Balkánští manažeři vidí ve Vukadinovičovi možnost napodobení cesty Edina Džeka ,“ popisuje Valášek, bývalý ředitel Bohemians, Plzně i Zlína. Zájem je také o stopery Jakuba Jugase a Tomáše Hájka. Ti by se líbili Liberci a Slavii. „Rychlí útočníci se do zahraničí nabízejí snáze, v tom je Vukadinovičova výhoda. Stoperů je na trhu víc,“ upozorňuje Valášek.

Podle něj je důležité, aby nejlepšímu ligovému nahrávači lépe fungovalo tělo. To má rychlonožka chatrné, málokdy odtrénuje kompletní týden. „Na zdravotní stav kluby v cizině hodně dají,“ vidí možný problém. „Na druhou stranu má Vukadinovič plus, že i když vynechá dva tři dny, dokáže hned poté naskočit do zápasu. Jiní hráči se po zranění skoro bojí kopat,“ dodává Valášek.

Velké téma o fair play gestu jihlavského obránce Antonína Rosy a spoustu dalších fotbalových zajímavostí najdetete v úterním vydání deníku Sport.
Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE >>> 

Titulní strana deníku Sport 22. listopadu 2016 Titulní strana deníku Sport 22. listopadu 2016Foto Sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud