29. ledna 2017 • 21:30

Rumunský bek Sparty: Na takový přestup jsem čekal. Už má i přezdívku

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Sparty přišel za částku, která na české poměry budí pozornost. Za 23letého Bogdana Vatajelua poslali Letenští rumunské Craiově 27 milionů korun a hodně si od něho slibují. Mladý obránce si nové angažmá pochvaluje. „Na takový přestup jsem čekal rok, dva. Je to pro mě nový tým a nová úroveň,“ řekl v rozhovoru pro klubovou televizi.



Při absenci Costy , který si plnil reprezentační povinnosti, se na levé straně obrany střídá s Matějem Hybšem. A jejich výkony zamotávají sparťanským trenérům hlavu. Rumunský obránce Bogdan Vatajelu rozhodně nechce být v kádru Letenských jenom do počtu.

Zároveň si ale pochvaluje, jak skvěle ho kabina přijala. „Spoluhráči už mi dali novou přezdívku. Myslím si, že vychází z mého jména Bogdan. Nevím, proč mi říkají Bóžo,“ smál se v rozhovoru pro klubovou televizi 23letý bek.

Z kabiny se nejvíce baví s dalšími cizinci, ale snaží se zapojovat do řeči i s ostatními. „Tvoříme skvělou partu. I když je pro mě těžké, jelikož ještě nerozumím dobře česky. Snažím se učit, ale není to úplně jednoduché. Obvykle trávím čas s Karou (Vjačeslav Karavajev), Timmym (Tiémoko Konaté) a Nestym ( Néstor Albiach),“ vypráví Vatajelu.

Dle jeho názoru má Sparta ve svém kádru daleko kvalitnější fotbalisty, než se kterými hrával doma v Rumunsku. „Jsem rád, že mohu hrát s hráči, kteří tu jsou. Jsou to velmi kvalitní fotbalisté. Jsem si jistý, že úroveň je mnohem vyšší než v Rumunsku.“

Přestup do české metropole mu prý posvětila i jeho žena. „Je ráda, že jsme něco změnili. Říká se, že změny jsou dobré, takže jsem spokojený,“ dodal obránce, se kterým Sparta v sestavě v přípravě ještě neinkasovala.

Nová posila Sparty Bogdan Vatajelu v akci proti Teplicím
Nová posila Sparty Bogdan Vatajelu v akci proti Teplicím

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud