22. srpna 2017 • 11:20

PĚT důvodů, proč Zbrojovka chátrá: kráter po Zavadilovi, chybí střelec

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
  • Póza Francise Koného vystihuje současné postavení Zbrojovky BrnoPóza Francise Koného vystihuje současné postavení Zbrojovky BrnoFOTO: ČTK

    Start do sezony? Nikdo si v něm zatím nevede hůř. Fotbalisté Zbrojovky Brno se po 4. kole Het ligy nacházejí na posledním místě tabulka. Krizová situace vedla vedení klubu k odvolání trenéra Svatopluka Habance. Co stojí za slabými výkony týmu z moravské metropole?

  • Chybí nechtěný Košťál

    Olomouc - Brno: Jiří Texl posílá brněnskou obranu do kolen, 3:0!
    Video se připravuje ...

    Ta myšlenka se prostě vrací. Nefungovala by náhodou obrana Zbrojovky lépe s Pavlem Košťálem, jehož kouč Habanec po svém nástupu do funkce označil za nepotřebného? Zkušenému zadákovi vyčítal nedostatečné technické schopnosti, kopání míče v úzkých na tribunu. Ovšem Košťál, jenž byl v Brně spokojený, zároveň dokázal celou defenzivu srovnat, dirigovat ji. Spoustu akcí soupeře dokázal správným čtením hry zastavit. Což ostatně nyní ukazuje v Karviné. Stoperské duo Pavlík – Kijanskas na podzim kiksuje, v Olomouci se k nim přidal i navrátilec Jovanovič.

  • Kráter po Zavadilovi

    Brno - Bohemians: Šance domácích! Proti střele Pilíka zasáhl připravený Fryšták
    Video se připravuje ...

    Vyjít s Pavlem Zavadilem není snadné. Veterán má svoji hlavu, do hry si moc nenechá kecat. Trenéra nerespektoval tak, jak by se od kapitána očekávalo. Letní rozchod byl logický, spolupráce byla dál takřka nemyslitelná. Jenže po vitálním záložníkovi zůstal na hřišti kráter. Jeho očekávaný nástupce Tomáš Pilík není typ přirozeného vůdce, zatím má starosti sám se sebou. Sebevědomí nového „kápa“ Petra Pavlíka šlo po chybách prudce dolů a Jan Polák také hledá pohodu.

  • Není střelec

    Brno - Bohemians: Kone se pokusil o akrobatické zakončení a stáhl Haška na zem
    Video se připravuje ...

    Odchod Jakuba Řezníčka do Plzně, Pavla Zavadila do Opavy plus návrat Boryse Taščiho do Stuttgartu. To jsou fatální ztráty. Kdo má teď střílet góly, když jich dal Francis Kone za dvě sezony ve Slovácku šest? A to byl v klubu útočníkem číslo jedna. Spása nepřišla ani s comebackem Michala Škody. Tomu v Norsku zvlhnul prach a ani herně mu hostování v Lilleströmu nepomohlo. Nyní ani nemá pevné místo v sestavě, na podhrotové pozici dostává přednost Miloš Kratochvíl. A to také není kanonýr.

  • Fans versus kouč

    Brněnští fanoušci si po zápase počkali na trenéra Svatopluka Habance před stadionemFoto ČTK

    Atmosféra kolem Zbrojovky není zdravá. Fanoušci brojí proti trenérovi Habancovi, a to v podstatě od začátku. Nevzali ho mezi sebe, ačkoliv jde o Brňáka, jenž dorazil s touhou vrátit klub mezi tuzemskou elitu. Jeho loňská uvítací slova o líbivém kombinačním fotbale a koncepční práci mu dnes házejí na hlavu… Slovní „násilí“ je extrémně silné, zastánců má sedmačtyřicetiletý trenér mezi příznivci málo.

  • Neefektivní posily

    Brno - Ostrava: Fortes vypálil z dálky, Vašek jeho střelu kryl
    Video se připravuje ...

    Jasně, na Alvina Fortese se krásně divá. Lehkonohý Nizozemec štrikuje povedené kličky, obejít protihráče je pro něj rutina. Ale co následuje? Další, už pokažená klička, špatná přihrávka anebo nepřesná střela. To samé další křídlo černé pleti, „Ola“ Ashiru. Toho navíc zbrzdilo zranění, dohání manko. Brno nemá peníze, aby přivedlo nadstandardní cizince. Fortes se neprosadil v nizozemské lize, Ashiru hrál za Prešov.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud