15. prosince 2017 • 20:29

Baroš se odvolal, nelíbí se mu stotisícová pokuta za útok na sudího

Autor: šq, jam
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravský útočník Milan Baroš se odvolal proti pokutě sto tisíc korun, kterou mu udělila disciplinární komise za slovní výlev proti rozhodčímu Janu Jílkovi po zápase Baníku na Slavii (1:2). Odvolací komise může trest buď ponechat v platnosti, nebo zmírnit. Ale nezvýší ho.



„Jílku, kde jsi?!“ halekal ostravský útočník Milan Baroš po porážce Baníku 1:2 na Slavii v útrobách stadionu v Edenu po posledním ligovém na podzim a přidával k tomu jadrné výrazy (například zku…syn). Bývalého reprezentanta rozčílilo, že sudí Jan Jílek přehlédl penaltový faul na něj pět minut před koncem utkání.

Případem se pak zabývala disciplinární komise, která Barošovi za jeho chování vyměřila pokutu sto tisíc korun. Ostravská ikona s tímto trestem nyní nesouhlasí a odvolala se proti němu. Případem se tak bude zabývat odvolací komise, projednávat ho bude zřejmě až v lednu.

Šéf disciplinárky: Pokuta? Baroš se omluvil, nezapíral a vysvětloval
Video se připravuje ...

„Ano, je to pravda, Milan Baroš se odvolal, to mohu potvrdit,“ řekl Sportu šéf disciplinárky Richard Baček. „Odvolací komise teď případ přezkoumá a rozhodne, zda trest ponechá, nebo ho změní. Je v podstatě vyloučené, že by mohla verdikt změnit na tvrdší, tak to v těchto případech nefunguje. Buď ho ponechá, nebo zmírní. Na disciplinárce bude, aby svůj verdikt před odvolací komisí obhájila,“ dodal Baček.

Jak postupovala disciplinární komise, když o trestu rozhodovala? Prohlédla si záznam, jež pořídila TV Nova. Přihlédla k polehčujícím okolnostem, kterými byly Barošova omluva Jílkovi, jeho přítomnost na jednání a to, že nic nezapíral. Pak dle svého soudu vynesla adekvátní trest, neuchýlila se k tomu, aby Barošovi zastavila činnost.

LIGA NARUBY: Barošovo velké pípnutí z Edenu a roztrhaná letenka ze Sparty
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud