26. listopadu 2014 • 05:00

Chybějící břevno rozhodilo Chomutov, na umělce stály jen dvě tyče

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Chomutova čekal v sobotu po obědě v Benešově pořádný šok. Když chtěli nastoupit k poslednímu utkání podzimní části ČFL, chybělo na hřišti s umělým povrchem, kde se mělo hrát, břevno. Duel proto museli odkopat na přírodním povrchu, což jim nevonělo, protože se chystali na umělou trávu. „Místo branky byly na hřišti jen dvě tyče,“ líčil sekretář Severočechů Radek Zaťko. Chomutov pak prohrál zápas 0:2.



Zvěsti o tom, že Benešovským břevno z branky někdo ukradl, se nepotvrdily. „Při dopoledním modelovém utkání mládežníků došlo po jedné ze střel k prasknutí úchytů břevna a do výkopu se vše nestihlo opravit, proto byl po konzultaci s FAČR a rozhodčími přesunut zápas na normální trávu. Bezpečnost byla na prvním místě, branky jsou montované, přece nebudeme riskovat, že to na někoho spadne,“ konstatoval manažer Benešova Petr Lacina.

Chomutovští sice okamžité vysvětlení situace brali, nelíbilo se jim však, že soupeř nedal vědět o problému dopředu. „Oni nám volali ve čtvrtek, co bychom říkali na to, že by se hrálo na přírodní trávě. To jsme odmítli, protože jsme se chystali na umělku a Benešovští nám odpověděli, že ok a hrát se bude na umělém povrchu,“ popisoval dění posledních dní Zaťko.

Řada hráčů si pak do Benešova přivezla jen obutí na umělý povrch a situace je pak zaskočila. „Bylo nám řečeno, že břevno je rozbité. V tu chvíli jsme věděli, že naše příprava byla zbytečná. Hrálo se na připraveném hřišti s přírodní trávou, jak uvádějí regule soutěže,“ krčí bezmocně rameny sekretář chomutovského klubu.

Proč nezavolali?

„Zápas nám tahle věc ale neprohrála, náš výkon nebyl v pořádku. Na druhou stranu vás může takový přesun rozhodit,“ myslí si Zaťko. „Zaráží nás jediná věc, že funkcionáři Benešova nejsou schopní zavolat, k čemu došlo. Jestli se na tom hřišti dopoledne hrálo, tak si nedovedu představit, co se tam stalo,“ dodává.

„My jsme ale v kontaktu byli, celý týden jsme se i my chystali na zápas na umělce, ale s touhle nečekanou událostí se nedalo nic dělat. Určitě v tom nehledejte nějaký úmysl, byl to i pro nás handicap,“ dušuje se za benešovský klub Lacina.

„A v soutěžním řádu není nic o tom, že bychom soupeři měli volat,“ prohlašuje s tím, že SK Benešov neměl šanci ovlivnit to, kde se nakonec zápas hrál, to bylo v moci majitele stadionu a tím není samotný klub, ale město.

Zajímavostí určitě je, že v neděli už se na hřišti s umělým povrchem hrály a to dokonce hned tři zápasy. „Už bylo všechno v pořádku. Hrála tam naše devatenáctka se Slavií a výběry do 14 a 15 let s Motorletem. Všechny zápasy jsme vyhráli, byla to paráda,“ těší úspěchy zástupce Benešova. „Ale v sobotu jsme s tím vážně nic dělat nemohli, bezpečnost byla na prvním místě.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud