25. listopadu 2014 • 14:46

Zpátky na lavičku! Chelsea nasazuje Čecha jen v zápasech bez náboje

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 20:45 | V Lize mistrů odchytal poslední dvě utkání proti Mariboru, jenomže dnes večer zase skončí mezi náhradníky. Reprezentační gólman Petr Čech bude sledovat duel Chelsea na hřišti Schalke 04 jen z lavičky. Do branky se vrací Thibaut Courtois.



V prvním zápase s Mariborem udržel čisté konto, na jeho hřišti inkasoval jednu branku. Ale ani tyto dva zápasy nepřesvědčily kouče Josého Mourinha , aby Čecha ponechal v brance alespoň pro Ligu mistrů. V klíčových duelech proti silnějším soupeřům chce i nadále sázet na mladšího Courtoise , který tak nastoupí večer proti Schalke.

Jde na věc. Thibaut Courtois s velkou pravděpodobností Petra Čecha dnes večer do branky nepustí.Foto Reuters

Tím se ostatně netajil Mourinho ani včera. Svou jedničku vzal s sebou na tiskovou konferenci, kde se stočila řeč i na českého brankáře.

„S Petrem trénujeme každý den a mluvíme spolu o mnoha věcech. Třeba o tom, co by se mohlo přihodit v zápase. Spolupracuje se nám dobře,“ vyprávěl belgický brankář o svém parťákovi, který mu kryje záda.

Čech je v Anglii neustále středem různých spekulací. Den co den se píše, do jakého klubu by mohl zamířit. Nahlas se mluví třeba o Arsenalu, Liverpoolu nebo o týmech z jiných zemí.

„Petr je ve složité situaci a chápu, že asi není šťastný. Přeci jen moc nehraje, takže je to normální. Cítil bych se úplně stejně,“ pokračoval Courtois. „Ale máme výborný vztah,“ dodal s tím, že v Atlétiku Madrid se mu spolupracovalo s brankářskou dvojkou o něco hůř.

I podle trenéra Mourinha se Čech ve všech ohledech zachoval jako naprostý profesionál. Neklepe mu na dveře, neškemrá o přestup. To před pár dny veřejně ocenil.

Český reprezentační gólman by se mohl objevit v brance až v posledním utkání ve skupině LM proti Sportingu Lisabon, tedy pokud bude mít Chelsea jistý postup do vyřazovací fáze. Dál ji posune dnešní výhra nad Schalke nebo remíza 2:2 a vyšší.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud