rjm
8. května 2013 • 20:48

Liberecký Štajner: Zápas v Jablonci byla velká prasárna. #Pelta#

Autor: rjm, ČTK, Hynek Preisler
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce jen těžko rozdýchávali, že vypadli v semifinále Poháru České pošty v Jablonci. Naštvaní byli na sudího Michala Patáka. Útočník Jiří Štajner se pak podle všeho na sociální síti Twitter pustil i do jabloneckého bosse a šéfa FAČR Miroslava Pelty, když napsal „Dnešní zápas v Jablonci byla velká prasárna… #Pelta#



Slovan byl nabuzený, první semifinále vyhrál doma 4:3. Pak přejel v lize aspiranta na titul Spartu a teď přišel nečekaný pád znamenající pohárový konec.

Liberečtí se zlobili na sudího. Co jim vadilo? Především první půle se arbitrům vůbec nepovedla. Hosté se několikrát dožadovali zapískání ruky domácích. Z toho jednou v pokutovém území. Ve 20. minutě zase nedal Štajnerovi a spol. velmi necitlivě v nadějné situaci výhodu.

„Pelta ven,“ skandoval pak modrobílý kotel a během duelu ještě několikrát. Deset minut před koncem zápasu za stavu 0:2 sudí neuznali Rybalkovi gól pro údajný ofsajd.

Frustraci pak dal najevo zkušený Jiří Štajner zmíněným vzkazem na Twitteru. Další hráči Slovanu si také pustili pusu na špacír směrem k sudímu. „Od první minuty bylo vidět, kam rozhodčí zápas směřuje. Bylo vidět, že má vybrané hráče. Nepochopil jsem, za co mi dal žlutou kartu,“ čertil se Ondřej Kušnír na sudího kvůli napomenutí.

„Osobně cítím velkou křivdu. Na Jablonci sice bylo znát, že chce do finále, jenže je těžké takhle hrát. Nebylo jich na hřišti jedenáct, ale dvanáct,“ řekl ostře.

Trenér Jaroslav Šilhavý se naopak zlobil spíš na svůj tým. Nedokázal navázat na sobotní výkon se Spartou.

„Jen minimálně jsme se tomu přibližovali v nasazení, pohybu a osobních soubojích. Bylo to v opačném gardu. Jak jsme na Spartu vyrukovali my, tak na nás dnes hrál Jablonec. Nevěděli jsme si s tím rady," připustil liberecký kouč.

"Bohužel jsme inkasovali ze standardky, které jsme řešili špatně. Druhý gól jsme pak darovali soupeři sami. U nás padlo sedm gólů, tak jsme věřili, že nějaký můžeme dát. Nakonec jsme ho dali, bohužel neplatil pro ofsajd," podotkl Šilhavý.

Na rozdíl od hráčů neviděl vinu v muži s píšťalkou Michalu Patákovi. „Rozhodčí nám to neprohrál, Jablonec vyhrál zaslouženě,“ řekl Šilhavý.

Záložník Jablonce Luboš Loučka (vlevo) a útočník Liberce Josef Šural. v odvetném semifinále Poháru České pošty. Jablonec vyhrál 2:0 a čeká ho finálová bitva.
Záložník Jablonce Luboš Loučka (vlevo) a útočník Liberce Josef Šural. v odvetném semifinále Poháru České pošty. Jablonec vyhrál 2:0 a čeká ho finálová bitva.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud