30. října 2008 • 02:00

Berger: Ve Spartě se platí pořád

Autor: Václav Hanzlík
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty si ve včerejším chladném a deštivém podvečeru poradili na Letné s Bohemians Praha 2:0. Obě branky vstřelil záložník Patrik Berger, který nyní musí naplnit klubovou pokladnu.



Letenský kouč Jozef Chovanec nechtěl nic podcenit, a tak poslal na hřiště téměř totožnou sestavu s uzdraveným Bergrem.

„Nečekal jsem, že budu v základní sestavě a už vůbec, že vydržím na hřišti celý zápas. Asi to bude chtít pořádnou regeneraci,“ říkal s úsměvem hrdina derby chvíli poté, co nasměroval svůj tým do jarního čtvrtfinále.

Poprvé se sparťanský kapitán trefil po necelé desetiminutovce. „Na mokrém terénu asi brankář nemohl míč udržet, odrazil se přímo ke mně,“ popsal situaci střelec.

Druhou branku přidal ve 25. minutě a o postupujícím v tu chvíli pochyboval málokdo. Možná i proto Letenští po přestávce ubrali plyn a málem na to doplatili, když Dobeš trefil z přímého kopu břevno a s následnou dorážkou Kropíka si zázračně poradil Blažek.

„Nabádal jsem hráče, aby i nadále hráli koncentrovaně. Ale ne vždy se nám to dařilo, několikrát jsme propadli a nabídli míč soupeři. V žádném případě jsem jim neříkal, aby šetřili síly,“ tvrdil trenér vítězů Jozef Chovanec.

Kromě vítězství a čistého konta ho mohl těšit i výkon navrátivšího se kapitána týmu. „Jsem rád, že Patrik zvládl celé utkání a vsítil i branky, to je taková přidaná hodnota.“

Právě Berger se dočkal první trefy po svém letním návratu do rudého dresu a určitě ho nemine příspěvek do klubové kasy. „Tady se platí pořád. Tohle je asi to poslední, co na mě čeká, pak už budu mít snad klid,“ vykládal dobře naladěný středopolař.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud