9. srpna 2013 • 09:16

Přijede superstar? Liberci hrozí Tottenham s hvězdným Balem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

MOŽNÍ SOUPEŘI LIBERCE A JABLONCE | To by byla bomba. Fotbalistům Liberce může dnešní los play off Evropské ligy přisoudit Tottenham, za který hraje i velká hvězda - Gareth Bale. Záležet bude také na tom, jestli velšský reprezentant mezitím nepřestoupí do Realu Madrid, který by z Balea mohl udělat nejdražšího hráče světa. Na atraktivního soupeře mohou narazit také fotbalisté Jablonce. Další český zástupce může narazit třeba na Stuttgart či Spartak Moskva.



Možní soupeři Liberce
Tottenham, Udine, Partizan Bělehrad, Dněpropetrovsk, Maccabi Haifa a portugalský Estoril Praia

Ještě před losem UEFA rozdělila týmy do skupin, v Liberci tak mohou vybírat ze šesti, v Jablonci z pěti soupeřů. Jablonec má ve skupině vedle Stuttgartu ještě Spartak Moskva, PAOK Soluň, Černomorec Oděsa a Betis Sevilla. Na Liberec čeká jeden ze šestice Tottenham, Udine, Partizan Bělehrad, Dněpropetrovsk, Maccabi Haifa a portugalský Estoril Praia.

Liberec vyřadil mírného favorita z Curychu, když využil výhody v podobě vítězství 2:1 z úvodního duelu. V odvetě na hřišti soupeře sice prohrával po gólu Amina Čermitiho, po hodině hry však vyrovnal Martin Frýdek a poslal Slovan do dalších bojů. Pět minut před koncem dokonal obrat Ukrajinec Serhij Rybalka.

Možní soupeři Jablonce
Stuttgart, Spartak Moskva, PAOK Soluň, Černomorec Oděsa a Betis Sevilla

Severočeši venku v pohárech přerušili sérii čtyř zápasů bez výhry v normální hrací době a udrželi naději na první účast v základní skupině evropské soutěže od sezony 2006/07.

Příkladu svého regionálního rivala následoval i Jablonec, který si dokázal poradit s norským Strömsgodsetem. A také se mu povedlo po domácí výhře 2:1 zvítězit i venku (3:1) a získat cenné body do českého koeficientu.

Baumit poslal po čtvrthodině do vedení Hubník, norský tým v 71. minutě vyrovnal po Kamarově trefě, ale v závěru definitivně rozhodli Vaněk s Pitákem. Jablonečtí slaví v pohárech teprve svůj třetí postup.

Český fotbal má po dnešku šanci na to, aby poprvé od sezony 2007/08 měl tři týmy v základní skupině evropských pohárů. Tehdy se Slavia probojovala do Ligy mistrů a Mladá Boleslav se Spartou do Poháru UEFA.

V hlavičkovém souboji je Ková
V hlavičkovém souboji je Ková

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud