10. března 2016 • 11:30

Hvězda Lazia Klose: Pro fanoušky druhý papež. Pošťák mu líbal nohy

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro fanoušky Lazia Řím je Miroslav Klose modlou, skoro druhým papežem. Příklad: Den poté, co rozhodl mimořádně prestižní derby proti AS Řím gólem v nastaveném čase, u něj zazvonil listonoš a vděk za vítěznou trefu mu vyjádřil tím, že mu políbil nohy. „Nemohl jsem to pochopit. To, co se stalo, bylo prostě šílené,“ vykládal Klose, když tuto historku líčil pro Frankfurter Allgemeine Zeitung.



Klose nechybí v kádru římského klubu pro dnešní osmifinálový zápas Evropské ligy se Spartou. V letošní sezoně tolik nezáří, nehraje úplně pravidelně, vstřelil jen jeden gól a předpokládá se, že na Letné začne jako náhradník. Ovšem na lesku jeho jména to nic neubírá. Mezi jeho nejvýraznější počiny patří, že je nejlepším střelcem v historii mistrovství světa (16 gólů), a s Německem pochopitelně slavil i titul světových šampionů v roce 2014.

Klose přišel do Lazia v létě 2011 a silné pouto se vytvořilo z obou stran. To se ukázalo před touto sezonou. Když se německý šutér rozhodoval, kde bude v kariéře pokračovat, zvolil setrvání v Římě. „Je to rozhodnutí srdce. Já i moje rodina se zde cítíme velmi, velmi dobře,“ vysvětloval Klose. Za Lazio už odehrál 163 soutěžních utkání, tolikrát nenastoupil za Kaiserslautern (147 zápasů), za Brémy (131) ani Bayern (150).

Za Lazio hraje pátou sezonu. Ve třech ze čtyř předchozích vstřelil Klose v italské lize minimálně patnáct branek. Fanoušci ho zbožňují, Klose odmítá, že by byl hrdinou, ale nadšení italských „tifosi“ obdivuje. „Je samozřejmě hezké, jak tu fanoušci fotbalem žijí a jak jsou nadšení proto, že teď hraju za Lazio,“ svěřil se skromně Klose. Zážitků má plno fotbalových, ale i jiných. Například se setkal s papežem – v roce 2012 s Benediktem XVI. „Na tohle nikdy nezapomenu,“ byl Klose ze vzácné návštěvy ohromen.

Lazio si zase váží, že Němce má. „Klose je bezpochyby posledním z generace hráčů, kteří v sobě spojují odvahu a odhodlání s tvrdou prací, aby vždy dosáhli velkých cílů,“ prohlásil o Klosem prezident klubu Claudio Lotito poté, co s Německem získal titul mistrů světa. Všichni v Laziu pak byli na svého mistra světa náležitě pyšní, při prvním startu po tomto úspěchu v poháru proti Bassano Virtus ho z tribun vítal frenetický potlesk.

Klose a Lazio, to zkrátka ladí. Po konci této sezony tu německá hvězda své působení asi ukončí, ale jak před pár dny naznačila, kariéru ještě uzavřít nehodlá. Jednou z variant je, že zamíří do USA.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud