23. února 2016 • 22:38

Čech proti Barceloně: Messi zlomil prokletí, Suáreze i Neymara vychytal

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snažil se. Když bylo třeba, opět vytáhl výtečné zákroky, zkrotil Suáreze i Neymara. Jenže na Lionela Messiho to už nestačilo. Petr Čech dostal od argentinské hvězdy první gól v kariéře, Messi zlomil prokletí v sedmém vzájemném zápase. Barcelona si z úvodního osmifinále Ligy mistrů proti Arsenalu veze z Londýna důležitou výhru 2:0, obě branky vstřelila hostující desítka.



Čisté konto v první půli

Arsenal nejlepší útočnou trojici světa dlouho držel na uzdě. Messi byl v prvním poločase nevýrazný. Když si došel pro přímý kop, z následné standardky při snaze podstřelit zeď zklamal, jinak nepředvedl takřka vůbec nic.

Petr Čech se nejdřív musel ohánět především proti dvojici Neymar , Suárez . Uruguayský snajpr na sebe výrazně upozornil na konci prvního poločasu. Ve 45. minutě se na levé straně vápna objevil sám před Čechem. Gólman Arsenalu ale skvěle přečetl situaci, bleskurychle vyběhl a balon odrazil od branky.

Ještě v nastavení prvního poločasu mohl Suárez skórovat podruhé. Po Alvesově centru ale mířil hlavou vedle pravé Čechovy tyče.

Uragán v druhé půli

Útočné trio Barcelony mnohem víc úřadovalo po přestávce, kdy Arsenal postupně odpadal. Po nádherném pasu Iniesty se ve 49. minutě dostal do samostatného průniku Neymar. Brazilského hračičku ale svým nejlepším zákrokem večera zastavil Petr Čech. Opět velmi dobře vyběhl z branky a střelu vykopl pravou nohou.

Zkraje druhé půle ještě Arsenal svému španělskému soupeři stačil. Paradoxně ve chvíli, kdy se pravidelně usazoval před brankou Ter Stegena, přišel smrtící úder.

V 71. minutě nastartoval rychlý brejk Iniesta. Od Suáreze převzal míč Neymar, který ho posunul na třetího v partě. Lionel Messi se střelou do odkryté branky neměl problém a vstřelil svůj první gól Petru Čechovi.

Messi v zápase přidal ještě druhou branku, když si po chybě Mertesackera vykoledoval penaltu a poté ji bezpečně proměnil.

Barcelona v závěru mohla přidat ještě minimálně dva zásahy. Suárez trefil v jasné tutovce tyčku, Neymarovu hlavičku pak pohotovým zákrokem zmařil Čech.

Výrou 2:0 na půdě soupeře Barcelona rázným způsobem vykročila k postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud