14. září 2017 • 08:45

Kulový blesk z Realu! Ramos předvedl sprint snů a dal gól nůžkami

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Akce kulový blesk! Jinak se snad počínání Sergia Ramose ve středečním utkání Ligy mistrů proti APOELu (3:0) nedá nazvat. Obránce Realu Madrid na vlastní polovině zastavil brejk soupeře, rozjel kombinaci a sprintem si naběhl do pokutového území, kde akrobaticky skóroval. A to všechno stihl během deseti sekund.



Útočení musí mít hráči Realu v krvi. Pouze bořit není v klubové filozofii. Své o tom ví například defenzivní záložník Casemiro, který je často terčem posměšků, že se do party míčových kouzelníků příliš nehodí, ale jeho střelecká statistika mluví za vše.

Ve středu v úvodním utkání základní skupiny Ligy mistrů předvedl své ofenzivní choutky kapitán „bílého baletu“ Sergio Ramos. V 60. minutě zastavil brejk APOELu, předal míč do strany Marcelovi a okamžitým sprintem běžel do vápna kyperského celku. Mezitím brazilský obránce přispěchal s míčem k hranici velkého vápna, nacentroval a po Baleově sklepnutí Ramos „zastřihal“ nohama a překonal brankáře.

Celá ofenzivní akce trvala sotva deset sekund. „Útočím velmi rád. Vždy, když se vydá obránce do útoku, zmate to soupeře,“ přiznal po utkání kapitán španělského týmu. Svým jedenáctým gólem v Champions League se Ramos přiblížil jedné z bývalých klubových hvězd.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu

SESTŘIH Ligy mistrů: Real Madrid – APOEL 3:0. Dvakrát pálil Ronaldo
Video se připravuje ...

Pouze Roberto Carlos má z obránců v dresu Realu více vstřelených branek v Lize mistrů. Během své kariéry na Santiago Bernabéu jich docílil celkem 16. Pokud však bude Ramosovi štěstí přát, svého bývalého spoluhráče brzy dožene. Po středečním zápase měl ale i jiné starosti. Vítězství Realu se zprvu nerodilo lehce.

„Na začátku to bylo trochu složitější, jelikož APOEL nastoupil v silném bloku a byl velmi kompaktní. My jsme však zůstali trpěliví a věřili tomu, že se nám podaří vstřelit gól,“ dodal Ramos.

Velkou vzpruhou podle něj pro tým byl návrat portugalského střelce Cristiana Ronalda, který vstřelil APOELu dva góly.

„Cristianova výjimečnost je nezpochybnitelná. Nemůžeme se dočkat, až mu v lize skončí trest a konečně se nám vrátí do sestavy,“ připomněl kapitán Realu Ronaldův pětizápasový distanc, který dostal za strčení do sudího ve finále Španělského superpoháru s Barcelonou. K odpykání mu zbývá už jediné utkání.

Ramos slaví třetí branku v síti APOELu
Ramos slaví třetí branku v síti APOELu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud