7. prosince 2017 • 04:45

Královec na Realu: Ronaldovi nespolkl pád, Dortmundu uznal gól z ofsajdu

Autor: hnh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Musel to pro něho být jeden z nejtěžších zápasů. Sudí Pavel Královec spolu s československými kolegy řešili v utkání Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Dortmundem (3:2) plno sporných situací. A to i v pokutovém území. Jak dopadli? Cristianu Ronaldovi navzdory jeho rozhořčení dvakrát správně nepískl penaltu, ve druhém poločase však po chybě asistenta uznal vyrovnávací gól Dortmundu, který padl z ofsajdu.



Po první čtvrthodině středeční duelu na Santiago Bernabéu se zdálo, že československou výpravu sudích čeká celkem pohodový zápas. Už v osmé minutě se trefil Borja Mayoral, o čtyři minuty později se prosadil Cristiano Ronaldo a Real rychle vedl 2:0.

Přesto se Ronaldo v první půli snažil vymodlit penaltu, když se po letmém kontaktu s hostujícím Marcelem Schmelzerem skácel s bolestivou grimasou k zemi. Pavel Královec mu však jeho „divadlo“ nespolkl a správně pokutový kop nezapískal. 

Po výměně stran už se však arbitři dopustili chyb. Slovenský asistent Roman Slyško posoudil špatně ofsajdovou situaci při druhé brance německého celku. Patrně si nevšiml, že Šindži Kagawa prodlužoval balon na Aubameyanga, který byl v ten moment za zády posledního bránícího hráče domácích

VIDEO: Sestřih Real - Dortmund 3:2

Za vyrovnaného stavu 2:2 si chtěl následně Ronaldo znovu vymodlit penaltu, když se po kontaktu se Subotičem ochotně složil na zem. Ani v tomto případě však Královec nezastavil hru.

Podobnou taktiku volil i americký rychlík Christian Pulisic, který si v souboji před vápnem ochotně naskočil na Sergia Ramose. I tuto situaci Královec správně pustil.

V 80. minutě se Ronaldo zlobil potřetí v zápase. A znovu neoprávněně. Pomezní sudí Ivo Nádvorník Portugalci totiž správně neuznal gól kvůli milimetrovému ofsajdu. Nakonec se ale Ronaldo radoval se spoluhráči. Po pouhé minutě od jeho neuznaného gólu se totiž trefil Lucas a "Bílý balet" vyhrál nad německým soupeřem 3:2.

Vyhraj zájezd na zápas Barcelony! Odpověz na otázky a leť

Zažij La Ligu na vlastní kůži! Ovládni kvíz a leť s DIGI Sportem na Barcelonu
Video se připravuje ...

Ofsajdové postavení Aubameyanga při vyrovnávací trefě na 2:2
Ofsajdové postavení Aubameyanga při vyrovnávací trefě na 2:2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud