3. června 2013 • 20:52

Zájem Schalke 04 mě těší, přiznal útočník Kadlec. Opustí Spartu?

Autor: kub, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Sparty Václav Kadlec po individuální stránce prožil skvělou sezonu. Dokazuje to prvenství v prestižní známkování deníku Sport i obrovský zájem bundesligových klubů. Kadlece dlouhodobě sleduje třeba věhlasné Schalke 04. „Jestli bych si na tento přestup věřil? Určitě jo!“ hlásí letenský forvard v rozhovoru pro deník Sport.



Odejde? Neodejde? Kolem Václava Kadlece krouží nespočet spekulací. Zájem německých celků je ale skutečný. Když stejnou otázku položíte jemu, zamyslí se.

„To je těžká otázka,“ pokrčil rameny. „Přece jen jsem ve Spartě už pět let, člověk možná cítí, že by se po dobré sezoně mohl někam posunout. Na druhou stranu mi Sparta přirostla k srdci a chtěl bych se s ní rozloučit titulem. Za pět let jsem tady získal jen jeden, zato mám čtyři druhá místa, což mě štve.“

Na Kadlece se jezdila dívat po celou sezonu řada špičkových klubů. Zájem už oficiálně potvrdily třeba Schalke 04, Freiburg nebo Frankfurt.

„V bundeslize je dobré všechno – snad až na Fürth a Augsburg, tam by se mi asi nechtělo. Schalke je kapitola sama pro sebe. Byla by otázka, jestli bych se tam prosadil, protože konkurence je obrovská, ale zájem těchto klubů rozhodně potěší,“ přiznal mladý útočník.

Na přestup do Schalke by si věřil. V utkáních s Chelsea, Bilbaem nebo Feyenoordem si prý ověřil, že i v takových týmem hrají jenom lidé. „Třeba Eden Hazard je úplně někde jinde, ale u dalších hráčů člověk zjistí, že není o tolik horší než oni,“ dodal Kadlec.

Nejlepší jedenáctka tohoto ročníku Gambrinus ligy podle deníku Sport
Vaclík – Holek, Trousil, Procházka, Limberský – Horváth, Vácha, Štajner, Koloušek – Lafata, Kadlec.

Celý rozhovor s Václavem Kadlecem najdete v úterním vydání deníku Sport

Sparťanský útočník Václav Kadlec byl nejlépe hodnoceným fotbalistou české Gambrinus ligy podle známkování redaktorů deníku Sport
Sparťanský útočník Václav Kadlec byl nejlépe hodnoceným fotbalistou české Gambrinus ligy podle známkování redaktorů deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud