9. listopadu 2008 • 16:53

Zápas v Kladně ve znamení chyb

Autor: ČTK, Sport
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Kladna nebyli daleko od druhé domácí výhry za sebou, ale v duelu 13. kola první ligy nakonec s Teplicemi remizovali 1:1, když velkou roli hráli chybující brankáři na obou stranách.



Kladenští vedli díky rychlé brance Šilhana ze čtvrté minuty, v 71. minutě vyrovnal teplický Stožický. Hosté, kteří závěr dohrávali bez vyloučeného záložníka Saboua, sice odvrátili čtvrtou prohru v pátém zápase, ale i přesto je pozice kouče Jiřího Plíška opět víc oslabená.

Tepličtí si před zápasem přáli vylepšit poslední špatné výsledky a posunout se do lepší poloviny tabulky a jen stěží si mohli přát lepšího soupeře na nastartování úspěšné série. Kladno totiž v lize ve všech čtyřech odehraných zápasech porazili, aniž by při tom inkasovali.

MARTIN HŘÍDEL (KLADNO):
"Pocitově mi připadalo, že v prvním poločase jsme hráli letos náš nejlepší fotbal. Ale po změně stran byl soupeř lepší, z naší strany to někdy vypadalo až moc hekticky, takže jsme rádi i za ten bod."
Jenže pro Severočechy zápas na stadionu Františka Kloze začal nejhorším možným způsobem: už ve čtvrté minutě neuhlídali rohový kop a útočník Šilhan po vyhraném souboji s chybujícím gólmanem Belicem poslal Kladno do vedení, čímž utnul i svoji sedmizápasovou sérii bez vstřelené branky.

Hosté pak sice zatlačili bránící Kladno na jeho polovinu, ale při pokusech o útočné akce na nich bylo hodně znát, že jsou ve zjevné nepohodě. Jejich atakům chyběla přímočarost i důrazné zakončení a dvě minuty před poločasem jim mohlo být ještě hůř, kdyby domácí navrátilec do základní sestavy Cigánek z dálky netrefil jen břevno.

Až pak zabrali i žlutomodří, ale střídající Vachoušek zblízka v dobré pozici napálil místo branky jen domácího záložníka Strnada a předznamenal tak trápení, v němž hosté uvízli po přestávce.

Míč sice měli v moci častěji, ovšem po přechodu na obrannou polovinu Kladna je srážel nedostatek invence a tvořivosti v přechodové fázi. V 52. minutě nevyužil ojedinělou možnost Vachoušek, který i před dostatek času a prostoru na střelu zamířil vysoko nad břevno. Na druhé straně mohl Kladnu přiblížit dvacet minut před koncem druhou domácí výhru za sebou stoper Beneš.

Ovšem teplický brankář napravil svoji chybu z úvodu a hlavičku domácího zadáka reflexivně zastavil na brankové čáře.

JIŘÍ PLÍŠEK (TEPLICE):
"Po bouřce v kabině nastal obrat, zaslouženě jsme vyrovnali a pak měli i náznaky díky Mahmutovičovi. Ale deset minut před koncem nás zase zabrzdilo vyloučení Saboua, takže ten bod nakonec musíme brát. V současné situaci to pro není málo, beru to jako plusový bod."
Belic tak dal svým tápajícím spoluhráčům naději na bodový zisk a jeho impuls byl rychle opětován, i když vyrovnání zajistila hodně nenápadná situace. Tentokrát pomohl gólmanův kiks Teplicím, kladenský Pavlík podcenil trestný kop Stožického z 35 metrů a hosté v 71. minutě slavili šťastné vyrovnání.

Vzápětí mohli dokonat i velký obrat, ale po rychlém brejku v jasné šanci selhal Mahmutovič, strůjce teplické výhry v Jablonci, a od spoluhráčů si po pokažené střele vyslechl své. Na konci se hosté spíš báli o výsledek, i kvůli tomu, že v 80. minutě musel opustit hřiště po druhé žluté kartě záložník Sabou a tepličtí přišli o možnost závěrečného náporu.

Nakonec odvrátili i náznaky kladenských závarů. Kladenští také nejásali, dobrou šanci odpoutat se ještě víc od pronásledovatelů z chvostu tabulky promarnili a zůstanou čtrnáctí těsně nad sestupovou hranou.

SK Kladno - FK Teplice 1:1 (1:0)

Branky: 4. Šilhan - 71. Stožický. Rozhodčí: Jílek - Teuber, Štěrba. ŽK: Strnad, Szabo, Gross - Sabou, Merzič, Verbíř. ČK: 80. Sabou. Diváci: 2154.

Kladno: Pavlík - Gross, Beneš (90+1. Šisler), Killar, Hajník - Smutný, Herzán, Strnad, Szabo, Cigánek (65. Bartoš) - Šilhan (81. Zachariáš).
Teplice: Belic - Matula (65. Jun, 87. Rosa), Lukáš, Klein, Merzič - Verbíř, Doležal, Sabou, Stožický - Mahmutovič, Smejkal (33. Vachoušek).

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud