Richard Šíma
25. července 2009 • 17:54

Body z bazénu vylovil pro Baník Lukeš

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Bazaly si oddechly. Nový Baník vstup do sezony zvládl. Na totálně promočeném hřišti vyhrál nad Příbramí 2:1. Rozhodující gól vstřelil Martin Lukeš až v nastaveném čase. A z dobrých 35 metrů!



Byly to v závěru mimořádné nervy. Baník vedl díky Zeherově brance 1:0, jenže čtvrt hodiny před koncem přišel o mladého útočníka Krauta. Ani se nezdálo, že by Kraut Šmejkala nějak fauloval, ale sudí Kocián sáhl pro druhou žlutou a ostravského hráče vyloučil.

Hosté vycítili šanci, přidali na důrazu a v 89. minutě vyrovnali. Brankář Buček jen slabě tečoval letící centr a Dos Santos vrátil míč do prázdné branky. Ostravský trenér Miroslav Koubek jen bezmocně máchl rukou, jeho protějšek Karol Marko radostně vyskočil. „Říkal jsem si, že to snad není možné. V minulé sezoně jsme takhle ztratili několik zápasů. Napadlo mě, že je to tady zase,“ pravil ostravský útočník Róbert Zeher.

Souhrn kola >>>

Hrálo se ale dál. Sudí Kocián nechal ohlásit, že přidá tři minuty. A záhy odpískal další vcelku nevinně vyhlížející zákrok. Tentokrát proti Příbrami. „Ani se mi nezdálo, že tam nějaký faul byl,“ poznamenal příbramský obránce Martin Müller.

Buček: Chtělo se mi brečet >>>

Míč si postavil Martin Lukeš a zhruba z pětatřiceti metrů zacentroval do příbramské šestnáctky. A balon letěl, točil se a zvolna se blížil ke Krbečkově brance. Vyskočili na něj Bolf, Neves, příbramští zadáci, ale nedosáhl nikdo. A s tím gólman Krbeček nepočítal. Balon zapadl za jeho záda a Bazaly vypukly v jásot.

Zápas se hrál na mimořádně nepříznivém terénu. Předzápasová průtrž mračen způsobila totální zkázu ostravského trávníku. Pokud měl Baník vymyšleno, jak na příbramskou obranu vyzrát, všechno bylo náhle úplně jinak.

SLEDOVALI JSME ONLINE.

Když Ostravané rozehráli a jejich kapitán Lukeš se s míčem na noze rozběhl dopředu, najednou mu začala stříkat voda od kopaček. „Je notoricky známo, že právě ta polovina, na kterou jsme v první půli útočili, je na Bazalech vždycky velice rychle ve špatném stavu,“ pravil ostravský trenér Miroslav Koubek.

Boj ostravských hráčů v travnatém bazénu byl dlouho marný, domácí se přes enormní snahu do gólové šance nedostali. „Baník nás nepřekvapil naprosto v ničem,“ vysvětlil si to po svém Karol Marko, jenž si včera odbyl svou premiéru v Gambrinus lize.

„O přestávce jsem hráčům řekl, že teď už se nám bude hra dařit lépe, protože druhá půlka hřiště zdaleka tak promočená nebyla. A skutečně jsme se začali více prosazovat. I když ve chvíli, kdy Příbram vyrovnala, už jsme museli počítat s tím, že nezvítězíme,“ poznamenal Koubek.

1. kolo první fotbalové ligy:

Baník Ostrava - 1. FK Příbram 2:1 (0:0)


Branky:
56. Zeher, 90.+1 Lukeš - 89. Cafú. Rozhodčí: Kocián - Wilczek, Marek. ŽK: Kraut, Marek, Varadi, Zeher - Šmejkal, Cafú, Fantiš, Klesa. ČK: 75. Kraut - 90.+2 Šmejkal. Diváci: 6166.

Sestavy:
Ostrava:
Buček - Zawada, Bolf, Neves, Tomašák - Marek - Varadi, Lukeš, Lička, Mičola (46. Kraut) - Zeher (90. Metelka). Trenér: Koubek.

Příbram:
Krbeček - Šmejkal, Müller, Štochl, Pleško - Klesa, Tarczal (64. Cafú), Rodrigues (46. Dort), Borek, Fantiš (74. Pilík) - Huňa. Trenér: Marko.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud