Pavel Janega
24. března 2010 • 23:15

Komňacký: 0:0? Holt chybí Ronaldo a Messi

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těšil se jeden i druhý tábor fanoušků. Ale nakonec se musely spokojit s tím, že šlágr kola Jablonec – Sparta skončil bez branek. „Byl to taktický boj. A zde není taková kvalita, aby v utkáních nejlepších mužstev padaly góly,“ shodli se trenéři Jozef Chovanec a František Komňacký.s



Je to překvapivé, ale pravdivé. Většina zápasů momentálně pěti nejlepších týmů skončila 0:0. Výjimkou nebyl ani poslední duel Jablonce a Sparty.

Proč v těchto veledůležitých soubojích góly nepadají? Důvod je jednoduchý. „Protože nemáme ani Ronaldy, ani Messi,“ říká jablonecký kouč František Komňacký.

Největší šance Pekharta skončila jen na tyčiFoto Jaroslav Legner (Sport)
Pekhart daroval Spartě bod, šlágr skončil bez branek »
Hasiči "hasí" kotel Sparty v JablonciFoto Jaroslav Legner (Sport)
Sparťané se bavili ohni, od hasičů dostali sprchu »
Pekhart zahazuje největší šanci zápasu, rozhodil ho Erich BrabecFoto Jaroslav Legner (Sport)
Pekhart: To jsem nezažil. V kabině si vyslechnu »

„Tihle hráči umí šance zakončovat, umí si je připravit. Ale v naší lize kvalita hráčů, kteří jsou na hřišti od toho, aby rozhodovali zápasy, není tak velká.“

Jozef Chovanec pokyvoval hlavou. Nebyl proti. Má stejný názor. „Navíc rozdíly mezi těmito kluby nejsou velké. Bezbrankové remízy svědčí o vyrovnanosti a těžko se hledá favorit,“ doplnil.

Podle Komňackého je důležité i to, že všichni trenéři se navzájem znají. „Nedokážeme se jen tak překvapit něčím, aby díky taktice padly dva góly. Prostě chybí kvalitní střelci,“ myslí si.

Bojovným a velice taktickým duelem nazval i středeční zápas. „Sice neměl šance a finální fáze u obou mužstev pokulhávala za poměrně slušnou defenzivou, ovšem získaný bod bereme. Spartu jsme nepřehráli ani nepřestříleli,“ uvedl Komňacký.

Jen mu chyběla u jeho svěřenců „fotbalovost“ a umění podržet balon. „Kazili jsme spoustu přihrávek a tím jsme se nedostávali do finální fáze. Víc než bod jsme si nezasloužili. Máme na čem pracovat.“

Gólman Sparty Blažek zasahuje před jabloneckým Zábojníkem
Gólman Sparty Blažek zasahuje před jabloneckým Zábojníkem

Pekhart to podcenil, řekl Komňacký

Utkání mohl rozhodnout jeden gól. A takový moment přišel v 77. minutě. Jablonecký útočník Tomáš Pekhart se dostal s míčem za brankáře Blažka, jenže díky perfektnímu zákroku Ericha Brabce nastřelil pouze tyč.

František Komňacký František KomňackýFoto Pavel Mazáč SPORT

„Nemohu říct, že už jsem byl smířený s inkasovanou brankou. Ale asi nečekal nikdo, že to narve do tyče. Erich zasáhl fantasticky,“ řekl k důležité situaci Chovanec.

Komňackého zase mrzela laxnost, s jakou Pekhart k šanci přistoupil.

„Byla to jasně největší šance zápasu a mrzí mě, že Tomáš nezachoval chladnou hlavu. Určité podcenění v tom bylo. Věděl, že jde sám na branku. Jenže si nepokryl míč, a pak ho Brabec o šanci připravil,“ řekl.

Žádné kárání ani pokutu pro mladého útočníka však nechystá. „Samozřejmě mu to vytknu. Ale nic víc. Spíš chci, aby si z toho vzal ponaučení. Je mladý, takže mu tohle může pomoci v budoucnu, aby neváhal a zakončoval rychleji,“ uzavřel.

Jen mu chyběla u jeho svěřenců „fotbalovost“ a umění podržet balon. „Kazili jsme spoustu přihrávek a tím jsme se nedostávali do finální fáze. Víc než bod jsme si nezasloužili. Máme na čem pracovat.“
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud