25. března 2010 • 19:58

Teplice přežily klinickou smrt a dotáhly Spartu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Teplic prožili ve 21. kole Gambrinus ligy infarktový večer. Slovácko udeřilo na severu Čech v 81. minutě, ale domácím se nakonec podařilo zápas otočit a bodově se tak dotáhli na vedoucí Spartu.



Bránící Slovácko šlo do vedení v 79. minutě po brance Lukáše Fujerika. Teplicím se vyplatilo pozdní nasazení útočníka Libora Doška. V 82. minutě si jeho střelu srazil do vlastní branky Němčický a v poslední minutě Došek sám rozhodl přesnou hlavičkou.

Zápas jsme sledovali ONLINE ZDE »

Teplice se tak bodově dotáhly na vedoucí Spartu, Slovácko zůstává na čtrnácté, první nesestupové příčce se čtyřbodovým náskokem na duo Bohemians Praha, Kladno.

Tepličtí dobře věděli, že pokud se chtějí udržet v dostizích o první místo, druhou ztrátu za sebou na domácím hřišti si už nemohou dovolit. Ale stejně jako je trápilo v sobotu Brno, které zde zvítězilo 1:0, měli i dnes velké problémy s dalším jihomoravským celkem a především s jeho neprostupnou defenzivou.

Slovácko dorazilo na Stínadla povzbuzeno pondělní výhrou nad Slavií, ale při pohledu na jeho urputnou obrannou práci se nezdálo, že by chtělo útočit na druhý tříbodový zisk. Jako by i bezbranková remíza byla pro ligového nováčka úspěchem.

Tuhle šlamastyku ještě brankář Slovácka Filipko vyřešil
Tuhle šlamastyku ještě brankář Slovácka Filipko vyřešil

Především v prvním poločase se favorit trápil a před branku Slovácka se domácí, kterým chyběla ve hře invence, téměř nedostali. I když hlavička Kleina do boční sítě po rohovém kopu a hlavně možnost Vondráška, kterému sjel míč kopačce v dobré pozici po zpětné nahrávce Zoubeleho, vypadaly nadějně. Na Teplicích jako by ležel stín z posledních dvou zápasů, kdy vyšly střelecky naprázdno.

Až po změně stran domácí začali Slovácko viditelně přehrávat, rychleji posunovali míč od nohy a tím se jim přece jen otevíralo víc prostoru. K jejich smůle se však k báječnému výkonu nadechl gólman Slovácka Filipko.

Nejprve se díval, jak Vondráškova hlavička narazila do břevna, pak si skvěle poradil s dalším pokusem Vondráška i dorážkou Mahmutoviče, stejně jako s lehkou tečí teplického kapitána Vachouška. Pak se při sílícím náporu Teplic jen ohlédl za další hlavičkou obránce Rosy.

V tu chvíli už útočné výpady Teplic pomáhal rozjíždět i střídající záložník Verbíř, hrající jubilejní 350. zápas. Obrana Slovácka se už málem drolila při teplickém zvyšování obrátek, ale hosty jedenáct minut před koncem oživil nečekaný protiútok.

Radost Teplic - zprava Došek se synem Dominikem, Ljevakovič, maskot a VondrášekFoto Jaroslav Legner (Sport)


Po akci z pravé strany se na hranici pokutového území opřel do míče Fujerik a povedenou střelou, vůbec první v utkání na teplickou branku, pod břevno navázal na pondělní trefu proti Slavii. A Slovácko se už vidělo s výhrou, kterou s Teplicemi nezískalo šest let.

Domácí pomalu propadali zmaru, ale pomohlo jim střídání. Trenér Plíšek osm minut před koncem poslal na hřiště vytáhlého útočníka Doška, jenž při prvním kontaktu s míčem vystřelil a jeho střelu za záda bezmocného Filipka srazil zadák Němčický. Vyrovnání Teplice popohnalo k ještě většímu úsilí, i remíza pro ně v tu chvíli byla málo.

Za dvě minuty připravil další střídající žolík Veverka ideální pozici pro Stožického, který vypálil nad. V poslední minutě pro Teplice přišel šťastný konec a hlavním hrdinou byl opět Došek. Zimní posila ze Sparty si naskočila na centr Ljevakoviče a hlavou poslala míč nechytatelně do spodního rohu branky.

FK Teplice - 1. FC Slovácko 2:1 (0:0)
Branky:
82. vlastní Němčický, 90. Došek - 79. Fujerik. Rozhodčí: K. Hrubeš - Filípek, Vysloužil. ŽK: Kuncl, Kordula, Filipko (všichni Slovácko). Diváci: 4480.
Teplice: Slavík - Vidlička, Klein, Rosa, Siva (81. Došek) - Zoubele (66. Verbíř), Vachoušek, Ljevakovič, Stožický - Vondrášek, Mahmutovič (75. Veverka). Trenér: Plíšek.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Němčický, Košút, Kubáň - Fujerik, Kordula, Perůtka, Urbánek (28. Cléber) - Nestorovski (64. Valenta), Ondřejka (87. Švancara). Trenér: Mazura.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud