26. listopadu 2013 • 04:00

Do Slavie nakoupí nové hráče. Investorem má být byznysmen z Lukoilu

Autor: kap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikoliv CSKA Moskva, jak se původně spekulovalo, ale nakonec jiná vyhlášená ruská značka – Lukoil. Právě ta stojí v pozadí tajemného ruského investora, s nímž Aleš Řebíček jedná o prodeji části akcií Slavie. Podle MF Dnes jím je podnikatel Dmitrij Romaněnko.



Evropský zástupce ropného a plynárenského gigantu v Česku žil, domluví se údajně i česky a s Řebíčkem ho pojí přátelství. To se zřejmě upevnilo v roce 2008, kdy Řebíček působil jako ministr dopravy a Romaněnko získal významnou zakázku, která spadala pod Řebíčkův resort.

O rok dřív se totiž ruský byznysmen stal jednatelem firmy Lukoil Aviation Czech, kterou Lukoil založil společně s Martinem Nejedlým, nynějším šéfporadcem prezidenta Miloše Zeman, a právě v roce 2008 se stejná společnost stala největším dodavatelem paliva na ruzyňském letišti.

Kdo ovládne Slavii? Kdo ovládne Slavii?Foto Michal Beránek (Sport)

„Řebíček a Romaněnko jsou rodinní přátelé, když jsem se ženil, byli mi na svatbě, Dmitrij mi byl dokonce za svědka,“ cituje MF Dnes Nejedlého. Teď by měl Romaněnko svému příteli přispěchat na pomoc s klubem, který mu přerůstá přes hlavu.

Potvrdily se tak informace, které minulý týden v pondělí přinesl jako první deník Sport.

Slavia oznámila, že v minulé sezoně hospodařila se ztrátou téměř 138 milionů korun. Řebíček už podle odhadů nasypal do utrápeného klubu kolem 600 milionů a dál ho živit ze svého nemíní. A právě s tím by mu měl třiačtyřicetiletý podnikatel pomoct.

Za odměnu by měl dostat 50 procent akcií. Romaněnko a spol. by pak měli do Slavie přivést nové hráče, nechali je v lize zhodnotit a 80 procent z následného zisku z jejich prodeje by šlo do jejich kapsy. Otázkou zůstává, odkud konkrétně by měly peníze do Edenu přitéct.

Romaněnko totiž může do klubu investovat buď sám, případně může zastupovat Lukoil či úplně jiného tajemného investora. Reálnější je ale údajně první nebo poslední varianta, se vstupem samotného Lukoilu do Slavie se podle všeho nepočítá.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud